Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Strise plasserer rekordemisjon i likviditetsfond - mens de jobber mot en verden fri for økonomisk kriminalitet

Skrevet av Team Fixrate
|
22. Apr 2024 11:37

I miljødebatten snakkes det mye om et nullutslippsmål. Banknæringen har sitt eget null-mål. For dem handler det om en fremtidig verden fri for økonomisk kriminalitet. I dette arbeidet spiller norske Strise en viktig rolle.

Gjennom sin innovative tilnærming til anti-hvitvaskingsteknologi og «kjenn din kunde tjenester», har det norske tech-selskapet revolusjonert måten finansinstitusjoner over hele Norden nå håndterer identifisering og risikovurdering av kundene på. I fjor hentet de inn 118 friske investormillioner som skal ta dem videre.

Mye av dette er nå plassert i likviditetsfond via Fixrate, mens de jobber ufortrødent videre mot å avdekke hver eneste skurk med uærlige hensikter.

AI som effektiv skurkedetektor

- Nøkkelen i antihvitvaskprosesser er data, men ofte er denne dataen frakoblet, dårlig strukturert, ufullstendig eller utdatert. Og de kriminelle som har noe å skjule prøver å utnytte nettopp dette, informerer økonomisjef, Daniel Drangsholt.

Med dette som bakteppe har Strise de siste årene bygget et system hvor AI og en egenutviklet grafmodell samler data effektivt og automatiserer anti-hvitvasking prosesser. De har bygget en programvare som hjelper brukerne med å vite det som er verdt å vite om kundene sine.

Effektivt og kostnadsbesparende

- Ved å implementere våre systemer kan kundene våre si “ha det” til tidkrevende og manuelle anti-hvitvask- oppgaver, og heller bruke tiden sin på å jakte på de faktiske skurkene. Det beste er at vi har pakket det hele inn i en skybasert løsning som bankene kan ta i bruk umiddelbart, legger Drangsholt til.

At det fungerer er det liten tvil om. Tallenes tale er klar.

- Strise sine kunder opplever en markant effektivisering med opptil 90% kortere tid brukt på due diligence og kontinuerlig kundekontroll. Redusert fra dager til minutter, samtidig som kvaliteten forbedres. I tillegg opplever de i snitt en kostnadsreduksjon på mer enn 30%, informerer han videre.

Over hele Norden

Strise ble født som et forskningsprosjekt ved NTNU i Trondheim, og har siden vokst til å bli en ledende aktør innen en stadig mer aktuell anti-hvitvaskteknologi.

De fleste bankene i Norden har nå tatt i bruk løsningene deres, og på kundelisten finner man selskaper som Nordea, Handelsbanken, SpareBank 1, og Vipps MobilePay for å nevne noen.

Strise åpnet nylig et kontor i Storbritannia, og ser mot stadig videre horisonter når de tegner opp sine strategiske markedsområder.

Den perfekte partneren

At de i fjor fikk Atomico, et av Europas ledende ventureselskap, med på laget, understreker potensialet i teknologien de bygger.

- Med Atomico har vi fått både frisk kapital og et helt fantastisk team med oss på den videre reisen. De er i tillegg London-basert, noe som passer perfekt inn i våre internasjonale ekspansjonsplaner. De kan definitivt være med å både utvikle oss som selskap og å åpne nye dører for oss. At de ville bli en del av Strise tar vi som en stor tillitserklæring, oppsummerer Drangsholt.

En tillitt som ble ytterligere styrket ved deres nylige inkludering på Fast Companys liste over verdens mest innovative selskaper.

Enkel og oversiktlig «pengepasser»

Med 118 friske investormillioner på bok, kom også behovet for en fleksibel plassering av den viktige utviklingskapitalen. Slik fattet de interessen for likviditetsfondene på plattformen til Fixrate.

2023.12.03_Strise_TeamPhotos_5466_AndreasTurau©2024_JPEG - 2048px_star_3Daniel Drangshold, økonomisjef i Strise.

 

- Jeg må få lov til å komme med ektefølt og oppriktig skryt av løsningene til Fixrate! Ikke bare er plattformen lettfattelig og enkel å navigere i, men den gir også en fantastisk merverdi til oss kunder både gjennom god oversikt over plasseringene og god avkastning på disse.

Ikke minst er det utrolig hyggelige og hjelpsomme mennesker i Fixrate. Vi har fra første kontaktpunkt opplevd en uovertruffen service og alltid følt oss trygg og ivaretatt. Det er viktig når det tross alt er snakk om store millionbeløp som er involvert, beskriver økonomisjefen. 

Fleksible fondsløsninger

Han og resten av administrasjonen hos Strise er spesielt begeistret for fondsløsningen til Fixrate og muligheten til å plassere i kortsiktige likviditetsfond.

- Årsaken til det er enkel. Vi er i en situasjon hvor vi har behov for å trekke ut penger løpende for å bruke dem i driften og i den videre utviklingen av selskapet. Derfor passer det oss godt å kunne ha penger på konto en liten arbeidsuke fra vi legger inn en salgsordre. Binding av kapital gjennom bankinnskudd i lengre perioder er også mulig, men krever mer planlegging fra vår side, beskriver Drangsholt.

- Rapportene er også et viktig element i løsningen. Med Fixrate sine verktøy er det såre enkelt for regnskapsførere å hente ut rapporter og bilag til regnskapsføring. Vi applauderer alt som letter arbeidshverdagen og gjør at vi kan konsentrere oss om det vi er best på, nemlig å innovere rundt stadig bedre antihvitvask-teknologi, fortsetter han.

På rett spor

For Strises visjon går langt utover deres nåværende suksess. Med et mål om å utvikle teknologi som kan bidra til å utrydde økonomisk kriminalitet over hele verden, er de fast bestemt på å fortsette å støtte både nasjonale og internasjonale banker i deres videre kamp mot kriminelle aktører.

- Vi føler vi er på rett spor av både teknologi og fremtidige skurker. Vi ser i aller høyeste grad lyst på fremtiden og vil fortsette vår del arbeidet mot en verden fri for økonomisk kriminalitet, avslutter Drangsholt.

 

Dette er en informasjonsartikkel som representerer akkurat denne kundens erfaringer. Individuelle resultater kan variere, og beslutninger bør baseres på egne forhold og mål. Denne teksten er ikke ment å utgjøre investeringsråd eller investeringsanbefalinger, ei heller juridisk rådgivning. Personer som vurderer å investere bør søke rådgivning før eventuell investering gjøres. Husk også at historisk avkastning aldri er noen pålitelig indikator for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, samt kostnader ved kjøp, vedlikehold og salg. Avkastningen kan også bli negativ, og investert kapital kan gå tapt.