Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Nytt fra Fixrate
Kundehistorier bedrift
Kundehistorier bank
Innsikt
Medieoppslag

  Pressemelding: Fintech-selskap med pangstart med ny plattform når BaneNOR utvider samarbeid

  Skrevet av Team Fixrate

  5 min lesetid

  21. May 2024 13:34

  Etter å ha samarbeidet med gründerselskapet Fixrate over tid velger BaneNOR å flytte milliardbeløp plassert i rentefond til ny fondsplattform for bedrifter.

  Siden etableringen av sin markedsplass for store bankinnskudd i 2017 har Fixrate opplevd sterk vekst, og er i dag foretrukket partner for over 60 banker og 1000 bedriftskunder. Til sammen har bedriftene plassert ca 60 milliarder i bankene via plattformen. Nå har Fixrate også utviklet en fondsplattform for bedriftskunder.

  Den nye fondsplattformen gir bedrifter tilgang til rente- og obligasjonsfond med institusjonelle priser. Videre omfatter tjenesten en felles kundeerklæring som brukes ifm. kundekontroll (KYC/AML), i tillegg til standardiserte rapporter og integrasjonsmuligheter mot treasury- og regnskapssystemer.

  - Fondsplattformen har kommet som en følge av etterspørsel fra bedriftskunder som har brukt oss på bankinnskudd. Mange kunder har behov for et større investeringsunivers med hensyn til risiko, valuta og diversifisering – men også på grunn av fleksibilitet rundt oppgjør og mer effektive prosesser. Fram til i dag har bedrifter og større profesjonelle fondskunder enten måtte bli direktekunder i fondsselskaper eller benytte de samme fondsplattformer som privatkunder når de skal investere i fond, forteller Brynjar Ellingsen, CEO i Fixrate.

  Bane NOR som har ansvar for infrastrukturen på jernbanen i Norge, og som en følge av dette har betydelige midler å forvalte i det norske markedet har benyttet Fixrates tjeneste for bankinnskudd i flere år. Finansdirektør i Bane NOR Sven Erik Pløen forteller at de det siste året har jobbet sammen med Fixrate og software selskapet STACC Escali for å finne løsninger som tilfredsstiller deres behov, og at de nå vil flytte et milliardbeløp til den nye fondsplattformen.

  - Vi har hatt god erfaring med Fixrate på bankinnskudd over lengre tid, og vil nå flytte eksisterende plasseringer i rentefond og benytte plattformen aktivt til nye plasseringer fremover. En viktig forutsetning har vært forenkling og frigjøre tid hos oss som kan brukes på andre ting enn knotete administrasjon mot banker og fondsselskaper, sier Sven Erik Pløen.

  Ifølge Pløen er det ikke bare pris som er avgjørende for at de nå velger å ta i bruk den nye plattformen.

  - Det er klart at kostnader er viktig, men en underliggende forutsetning har vært å finne effektive løsninger som bidrar til forenkling og smidige prosesser. Dette omfatter håndtering av handel og kundeforhold (KYC), standardisert rapportering til vårt treasury-system STACC Escali og fondsdata, forteller han.

  Ellingsen i Fixrate er takknemlig for samarbeidet med Bane NOR, og mener det har vært svært nyttig i forbindelse med utviklingen av tjenesten.

  - Vi synes det er prisverdig at en stor aktør som Bane NOR har brukt tid på oss og vår tjeneste. Det er ikke gitt at slike store foretak har tid og ork til å utforske slike samarbeid, og for oss er det utrolig nyttig å få innsikt i deres behov innen likviditetsplassering og hvordan vi best kan serve slike kunder på en effektiv måte, avslutter Ellingsen.

  Kundehistorie bedrift

  Strise plasserer rekordemisjon i likviditetsfond - mens de jobber mot en verden fri for økonomisk kriminalitet

  Skrevet av Team Fixrate

  5 min lesetid

  22. Apr 2024 11:37

  I miljødebatten snakkes det mye om et nullutslippsmål. Banknæringen har sitt eget null-mål. For dem handler det om en fremtidig verden fri for økonomisk kriminalitet. I dette arbeidet spiller norske Strise en viktig rolle.

  Kundehistorie bedrift

  Nordlaks - Fra pilotkunde til totalkunde og medeier i Fixrate

  Skrevet av Team Fixrate

  5 min lesetid

  11. Apr 2024 08:44

  - Fixrate har kommet opp med løsninger som gjør det fantastisk enkelt og oversiktlig å tjene penger på penger, uavhengig om man nå ønsker å plassere via bankinnskudd eller i rentefond. Klart vi grep sjansen og ble eiere når vi fikk muligheten, forteller konserncontroller i Nordlaks Tord Øverås.

  Kundehistorie bedrift

  Helgeland Kraft endret egne rammer for å kunne plassere i likviditetsfond

  Skrevet av Team Fixrate

  5 min lesetid

  03. Apr 2024 08:32

  Helgeland Kraft har lenge vært fornøyde kunder av Fixrate på bankinnskudd. Nå handler det meste om likviditetsfond. 

  Kundehistorie bedrift

  Hvordan få meravkastning på bedriftens overskuddslikviditet?

  Skrevet av Team Fixrate

  5 min lesetid

  29. Dec 2023 08:24

  Tenk om det fantes en tjeneste som samlet de beste rentebetingelsene på ett sted, uten at du måtte ringe en eneste bank. Svaret er Fixrate.

  Kundehistorie bedrift

  TouchNetix plasserer emisjonskapital gjennom Fixrate mens de utruster norske «Touch-David» for å hamle opp med flere internasjonale Goliater

  Skrevet av Team Fixrate

  5 min lesetid

  26. Oct 2023 13:04

  De har allerede Mercedes og Ferrari på kundelista. Nå rulles Kia EV 9 ut i markedet, fullspekket med teknologi fra norske TouchNetix.

  Kundehistorie bedrift

  Videointervju: Politiets Fellesforbund sprer penger til banker i lokalsamfunnene

  Skrevet av Team Fixrate

  5 min lesetid

  01. Sep 2023 09:15

  Politiets Fellesforbund er den største fagforeningen i polititet med over 17.000 medlemmer. Generalsekretær Per Erik Ommundsen har ansvar for å forvalte overskuddsikviditen til forbundet.

  Kundehistorie bedrift

  Two plasserer rekordstor emisjon gjennom Fixrate - på reisen mot å bli verdensledende innen B2B-betaling

  Skrevet av Team Fixrate

  5 min lesetid

  30. Aug 2023 10:02

  En ide født i Sør-Amerika sørget tidligere i år for en av Norges største fintech-emisjoner gjennom alle tider da Two-gründer Andreas Mjelde og resten av teamet hans hentet 184 friske millioner og ble verdsatt til 800 millioner. Nå sikter de mot å bli det nye «Klarna» for bedrifter.

  Kundehistorie bedrift

  Alva Industries med banebrytende elmotor-produksjon – plasserer 80 venture-millioner i Fixrate før de «tar» droneverdenen med storm

  Skrevet av Team Fixrate

  5 min lesetid

  05. Jun 2023 18:51

  Deres «brainchild», en unik produksjonsteknologi for lette og supereffektive elmotorer, har potensiale til å etablere seg i de fleste industrier. Nå er planen å hente fart og kraft i droneverdenen for å nå ut til nye bransjer og større markeder.

  Kundehistorie bedrift

  Gasellevinner bruker Fixrate for å få den beste innskuddsrenten

  Skrevet av Brynjar Ellingsen

  5 min lesetid

  09. May 2023 10:40

  Neser for god kaffe skulle ta Sverre og Trond Simonsen ut på et sjeldent, norsk eksporteventyr. Via en masteroppgave og god, gammeldags eksperimentering i garasjen, leder brødrene nå et selskap med et prisvinnende produkt og med fersk tittel som årets gasellevinner i 2022.

  Kundehistorie bedrift

  Appfarm plasserer 60 vekstmillioner i norske banker mens de venter på å gi Europeiske kunder superkrefter

  Skrevet av Team Fixrate

  5 min lesetid

  17. Apr 2023 09:51

  - Digitale superkrefter, presiserer CFO i selskapet Steinar Lauritzen.

  For det er nettopp det som er målet til de Oslo-baserte tek-gründerene - å sørge for at kunder over hele Europa får ekstraordinære digitale muskler gjennom å lage avanserte programmer uten å programmere. Lynende raskt og enkelt.

  Kundehistorie bedrift

  FundingPartner tryller frem folkelån der bankene sier nei – fulltegnes på timer og minutter

  Skrevet av Brynjar Ellingsen

  5 min lesetid

  13. Dec 2022 10:42

  Hverdagen deres handler om å tilby næringsaktører vekstkapital og samtidig bidra til at vanlige folk får god avkastning på investeringene sine. Nå har de tatt internasjonale steg og på få år vokst fra tre til 30 ansatte.

  Kundehistorie bedrift

  Aukruststiftelsen – arven etter Kjell og Kari Aukrust

  Skrevet av Brynjar Ellingsen

  5 min lesetid

  28. Oct 2022 09:46

  Hurra! Nå har også gjengen fra bygda som ligger sjuogtredve mil nordover, litt øst og oppover, funnet frem til Fixrate!

  Kundehistorie bedrift

  Kinaputter, nattklubb og trappevask - seriegründeren som bruker Fixrate som base for investeringer

  Skrevet av Brynjar Ellingsen

  5 min lesetid

  02. Aug 2022 12:37

  Det tok seks måneder for seriegründer Sven Aars-Rynning å bli trygg på at Fixrate ikke var en tulletjeneste. Nå, ca ett år etter at første innskudd ble gjort, er Aars-Rynning en storfornøyd bruker som har rekruttert fire andre kunder til plattformen.

  Kundehistorie bedrift

  Sparebankstiftelsen som sørger for at flere unge fullfører videregående skole

  Skrevet av Team Fixrate

  5 min lesetid

  27. Jul 2022 07:58

  Av tre uttalte formål har Sparebankstiftelsen SpareBank1 Nord-Norge valgt seg ungdom og utdanning som ett av de viktigste. Det gir samfunnet i nord årlige besparelser og sørger for at flere unge kommer seg gjennom skoleløpet.

  Kundehistorie bedrift

  Bonheur ASA - 173 år med endring og innovasjon

  Skrevet av Brynjar Ellingsen

  5 min lesetid

  13. Jan 2022 13:19

  Få vil kverulere om vi sier at verden står på starten av en grønn megatrend. Kanskje oppleves dette som omveltende, radikalt og nytt for den enkelte av oss, men for Bonheur ASA og de Fred. Olsen-relaterte selskapene er slike paradigmeskift like naturlig som lufta i rommet og bølgene på havet. Ikke så rart, kanskje, når du har 173 år på baken innen maritime næringer og energi.

  Kundehistorie bedrift

  Egil Kristoffersen & Sønner effektiviserer likviditetsstyringen ved bruk av Fixrate

  Skrevet av Team Fixrate

  5 min lesetid

  02. Nov 2021 15:02

  Egil Kristoffersen & Sønner (EKS) er et familieeid selskap som produserer smolt og laks i to kommuner i Nordland. Etter salget av eierposten i Norway Royal Salmon (NRS) har de nå plassert noe av gevinsten i bankinnskudd gjennom Fixrate.

  Kundehistorie bedrift

  Human-Etisk Forbund velger trygge bankinnskudd med god renteavkastning

  Skrevet av Team Fixrate

  5 min lesetid

  19. Jun 2021 15:18

  Da Human-Etisk Forbund plasserte 40 millioner via Fixrate i september 2020, avblåste de samtidig jakten på en finansrådgiver. "Trygge bankinnskudd med god renteavkastning" ble løsningen, og som forbundets økonomisjef Harald Masst sier: "Sømløsheten og den digitale flyten på markedsplassen ga meg en a-ha opplevelse, og er så god at jeg sliter med å få øye på forbedringspotensialet ved løsningen."

  Kundehistorie bedrift

  Protector ASA ønsker seg flere og større banker på Fixrate.no

  Skrevet av Brynjar Ellingsen

  5 min lesetid

  20. Apr 2021 11:05

  Utsagnet kommer fra renteforvalter i forsikringsselskapet Protector, Andreas Høye. Han forvalter i dag bankinnskudd i milliardklassen og opplever markedsplassen til Fixrate som et enkelt og oversiktlig verktøy inn i dette arbeidet. Nå ønsker han å kunne samarbeide med flere banker over plattformen.  

  Kundehistorie bedrift

  Sogn og Fjordane Energi setter pris på trygg og enkel tjeneste for plassering av overskuddslikviditet

  Skrevet av Team Fixrate

  5 min lesetid

  31. Oct 2020 11:05

  Sogn og Fjordane Energi har siden juni 2020 plassert 400 millioner gjennom Fixrate. Selskapet erfarer at det er en trygg og enkel tjeneste for plassering av overskuddslikviditet.

  Kundehistorie bedrift

  God rentefangst for Norges Råfisklag

  Skrevet av Team Fixrate

  5 min lesetid

  16. Sep 2020 07:28

  Norsk sjømatnæring har vært en hjørnestein for Norge gjennom alle tider. Ett av de viktige tannhjulene i maskineriet som får propellen til å gå rundt, er Norges Råfisklag SA, som siden 2018 har brukt Fixrate i perioder med overskuddslikviditet.

  Kundehistorie bedrift

  Likviditet med fleksibilitet for Hero Eiendom

  Skrevet av Team Fixrate

  5 min lesetid

  17. Aug 2020 12:17

  Hero Eiendom er et fremoverlent familieselskap som kniper marginer der de finnes, også på innskuddsrentene hos bankene. Hero har nå 17 innskudd i ulike norske banker via Fixrate og liker spesielt godt enkelheten ved å håndtere innskudd via Fixrate.

  Kundehistorie bedrift

  Tromsø Veg AS plukker opp millioner gjennom bedre innskuddsrente

  Skrevet av Brynjar Ellingsen

  5 min lesetid

  27. Apr 2020 10:41

  Styreleder Øyvind Hilmarsen i Tromsø Veg AS har et problem. Millionene som er samlet inn via bensinavgift i Tromsø blir ikke brukt fort nok. Trøsten er at selskapets resultater har styrket seg med millionbeløp etter at de fant vegen til bedre innskuddsrente gjennom Fixrate.

  Kundehistorie bedrift

  Jernbanepersonalets Forsikring Gjensidige ble kunde nr 100 da de plasserte penger i fjorten banker

  Skrevet av Brynjar Ellingsen

  5 min lesetid

  18. Feb 2020 11:10

  Jernbanepersonalets Forsikring Gjensidige gjorde sine første innskudd via markedsplassen 15. januar 2020. Med det ble de kunde nr 100, og i tråd med tidligere lovnader måtte vi svippe innom nærmeste bakeri før vi besøkte forsikringsselskapet for en rask prat.

  Kundehistorie bedrift

  Tradisjonsrik familiebedrift ønsker ukomplisert kapitalforvaltning

  Skrevet av Brynjar Ellingsen

  5 min lesetid

  26. Nov 2019 07:43

  Det er ikke sikkert du vet det, men sjansen for at du har sett en trailerhenger levert av industriverkstedet T.N. Vangs Mekaniske Verksted AS på norske eller svenske landeveier er stor. De siste årene har bedriften profesjonalisert organisasjonen, og jammen har de ikke fått orden på innskuddsrenten også!

  Kundehistorie bedrift

  Nysnø plasserte 100 millioner grønt

  Skrevet av Brynjar Ellingsen

  5 min lesetid

  23. Apr 2019 12:21

  For to måneder siden sendte vi en lissepasning til bankene via nyhetsbrev; Nysnø Klimainvesteringer ønsket å plassere 100 mill. i grønne bankinnskudd. Reaksjonene lot ikke vente på seg.

  Kundehistorie bedrift

  Eurakaopplevelse og 1,6 mill. i ekstra renteinntekter for Statskog SF

  Skrevet av Brynjar Ellingsen

  5 min lesetid

  29. Oct 2018 13:10

  Du vet kanskje at Statskog SF er Norges største grunneier, og at de forvalter store arealer som kan brukes av deg og meg. Men en ting du kanskje ikke vet, er at Statskog også forvalter temmelig store verdier i rene penger. Penger som yngler bedre nå enn før, etter at finansdirektør Arnt S. Rørvik fikk en eurekaopplevelse og tok i bruk Fixrate.

  Kundehistorie bedrift

  Slik tråler et rederi fra Vesterålen inn trippel innskuddsrente

  Skrevet av Brynjar Ellingsen

  5 min lesetid

  24. Sep 2018 06:45

  Om du er glad i fisk er det meget mulig at du har spist mat fanget eller oppdrettet av Holmøy Maritime. Konsernet er en hjørnesteinsbedrift i Vesterålen, og har 250 ansatte fordelt på åtte datterselskaper. I likhet med andre fiskerikonsern langs kysten har Holmøy Maritime vokst kraftig de senere år, og arbeidsoppgavene hoper seg opp. Derfor ansatte de nylig Kenneth Holmøy som konsernansvarlig for finans.

  Kundehistorie bedrift