Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Fixrate feirer 10 milliarder i forvaltet kapital!

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
22. Aug 2019 09:39

Siden lansering i oktober 2017 har Fixrate-kunder nå flyttet 10 milliarder til banker som deltar på plattformen. Dette er en tydelig milepæl som som bekrefter  vår  hypotese,  at  ny  teknologi og nye forretningsmodeller kan flytte fjell.

Vi synes det er fryktelig morsomt å se hvordan ny teknologi endrer adferd. Som når et et børsnotert konsern, som i hundre år har hatt pengene sine parkert i en storbank, plasserer penger i en liten sparebank. Eller som når en banksjef i en sparebank forteller at de sparer tid og ressurser ved at vi har skapt en ny kanal til et nytt kundesegment. Og når vi hører en økonomisjef fortelle at de har endret et femti år gammelt mandat for å kunne bruke Fixrate. Dette er endringer som oppstår som følge av ny teknologi - dørstokker fjernes og det er enkelt å "gjøre noe annet".

"Vi ser at portalen når kunder langt utenfor vår region. Dette er kunder vi normalt ville brukt store ressurser på å nå. Fixrate representerer en effektiv kilde til kapital, og til konkurransedyktige betingelser"

Gunnar Thorsen, SpareBank 1 SMN

På hvilken måte fjernes dørstokken?

Noen vil si at vårt produkt er bankinnskudd - et eldgammelt produkt som tilbys av alle banker. Vel, dette er egentlig en litt upresis fortolkning. Vi tilbyr et konsept - som er å levere tjenester (bankinnskudd) på en bedre måte. Vi prøver å forenkle knotete prosesser, med mål om å gi enklere tilgang til bedre betingelser for både banker og innskytere.

"Det er litt som å shoppe på nett - du velger en vare, og trykker kjøp"

Malin Pave Solberg, Finansrådgiver Tromsø kommune

Før vi lanserte vår tjeneste snakket vi med mange potensielle kunder, altså større bedrifter som i hovedsak hadde pengene plassert i forretningsbankene. De kunne fortelle at prosessene med å flytte penger til andre banker var for kompliserte, det tok for lang tid og var for omfattende, med signaturkrav og så videre. Disse tilbakemeldingene har vi forsøkt å digitalisere oss rundt. Nå, et par år siden oppstart, kommer kundene i kontakt med mange forskjellige banker via vår markedsplass, de får meget gode renter, levert i én flate og med tilhørende rapportering. Vi har altså fjernet dørstokken kundene snublet i, og dette fører i neste runde til at sparebankene kan juble. Nå kan de meske seg i kunder som tradisjonelt er spikret fast av de største forretningsbankene, og gjennom enkelheten sparer de store ressurser som tidligere gikk til å lete etter kunder på egen maskineri. Altså gir konseptet i beste Ole Brum-stil nytte for alle parter.

Endrer norsk finans

Det er mulig vår påstand er offensiv, men vi har 10 milliarder grunner til å være litt frempå stolen. Vi tror vårt konsept endrer norsk finans ved å fjerner dørstokker. Flere store bedrifter kommer til å innse fornuften i å doble innskuddsrenten ved å trykke på en knapp. Flere banker kommer til å forstå at det er smart å benytte ulike kanaler for å finne finansiering. Og når flere kommer til, vil påvirkningen bli enda sterkere. Toget går, og vil du være med får du lov!

Tusen takk til alle som har bidratt på veien, til banker som har delt prosesser, produktbeskrivelser og annen kompetanse, og takk til bedriftene som har testet, kommet med innspill og på hundre andre måter bidratt til utviklingen av Fixrate. Vi gleder oss til fortsatt samarbeid, med sikte på å levere enda enklere tilgang til bedre betingelser!

Hilsen Fixrate-gjengen