Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Schibsted Vekst investerer 19,5 millioner i Fixrate

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
10. Feb 2021 08:00

I romjulen var vi hadde vi tre gjøremål - fyre i bålpanna, gå på skøyter samt fikse aksjonæravtale (og andre sprudlende papirer) for å komme i mål med investeringen fra Schibsted Vekst. Hvorfor tar vi inn Schibsted som investor, og hva skal vi bruke pengene til?

Fixrate er finansiert ved gratisarbeid, egenkapital, tilskudd og lånte midler fra bank og Innovasjon Norge. De siste to årene har også inntektene begynt å gjøre seg gjeldende, og selskapet er faktisk nært å gå i pluss. 

Så man kan spørre seg - hvorfor tar vi inn penger fra Schibsted, og hva skal vi bruke pengene til?

Smørbrødliste for en start-up

En ny bedrift trenger tre ting for å klare seg. 

  1. Et marked som etterspør et produkt
  2. Ressurser (folk, i vårt tilfelle) som kan lage produktet
  3. Penger - til å betale folk & andre kostnader som baller på seg i de første årene
     

Fornøyde kunder som får god innskuddsrente

Punkt én i oversikten over opplever vi som temmelig godt dekket. Fixrate har mange kunder som er meget fornøyd med tjenesten, og som sparer tid og tjener penger ved å bruke vår plattform. Noen er store, andre er små - kjerneproduktet, altså "en smart vei til bedre innskuddsrente", treffer flere segmenter. Dette forteller oss at konseptet kan vokse temmelig mye. Også fra bankenes side har vi gode indikasjoner på at tjenesten fungerer godt - bankene kan hente innskudd fra oss, og de når kunder de normalt ikke når på egen kjøl.

Flinke ansatte som fikser ting

Ressursene i Fixrate er i stor grad folkene som jobber her. Vi har vært heldige underveis, og fått rekruttert flinke folk som meget villig tar i et skift ved årene. Båten flyter fremover, jevnt og trutt. Men i takt med økte ambisjoner, og nye prosjekter, må vi også vurdere å ta inn nye folk som kan tilføre mer muskelkraft (les hjernekraft) og nye muligheter. Vi tror på fart, og å gjøre ting skikkelig - det fortjener alle som bruker tjenesten. Implisitt kommer vi til å svi av en del penger på å ansette nye folk fremover, ja flere er allerede på tur inn døra. Og et annet viktig poeng ved å ta inn Schibsted - gjengen - de har kompetanse og et nettverk som kan gi oss mye. De har utviklet markedsplasser tidligere, og har nettverk til geografiske områder hvor det selges annen iskrem enn hva som tilbys her i fedrelandet. Kanskje kan vi finne på noe morsomt i andre land, mon tro? I så fall trenger vi hjelp - og det kan vi få fra Schibsted.

Og selvsagt - dette kommer til å koste penger. Vi kunne altså ha kjørt på for egen kjøl, men når kinderegg-investoren Schibsted Vekst dukker opp, ja da slår vi til. 

Vi håper og tror dette vil medføre større fart og en bedre tjeneste til alle våre kunder, og ser virkelig frem til fortsettelsen!

Hilsen teamet i Fixrate

PS: Du kan sjekke hva DN og Finansavisen og andre skriver om saken her:

DN

Finansavisen

Shifter

Finanswatch