Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Løypemelding oktober 2019 - Nyansettelser, besøk hos banker og medieomtale

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
17. Oct 2019 12:05

Endelig har vi funnet frem blyanten igjen for å avgi en kort status. Som vanlig skjer ting hals over hode. Vi har ikke klart å si nei til å ansette flinke folk, vi har besøkt en bråte banker og digi.no har skrevet om oss.

En kort oppsummering:

  • Vi har sendt ut spørreundersøkelse til brukere av Fixrate (untatt banker)
  • For å få ytterligere fart på saker og ting har Fixrate ansatt Nils Tesdal som utvikler og John Petter Mellingen som digital forretningsutvikler
  • Vi har besøkt 11 banker for å sjekke stemningen
  • Digi.no har fått Sigurd Stendal (CTO) i tale
  • Vi har syslet med kohortanalyser for å finne durasjon på bankinnskudd (gjesp...)

Spørreundersøkelse

Vi har sendt ut en spørreundersøkelse til våre brukere (unntatt bankene). Undersøkelsen er anonym. Hensikten med undersøkelsen er å bli litt smartere - vi ønsker å vite mer om brukeropplevelse og erfaringer. En god del har allerede besvart, men om du er i målgruppen og ikke har besvart, finner du undersøkelsen her. Takk for hjelpen!

Fixrate ansetter foreleser fra NTNU og Lars Monsen-klone

Vi ønsker å utvikle et sterkt produkt som kundene setter pris på, og for å levere på alle parametre ansetter vi folk som kan dra oss videre. Nils Tesdal har forelest i ulike fag ved NTNU og har erfaring fra startups, mens John Petter Mellingen har arbeidet med digital forretningsutvikling i NTE. Bli bedre kjent med karene her.

Roadtrip til banker

Vi har besøkt en bråte banker for å sjekke stemningen der ute. Tilbakemelding fra kunder gir innsikt og bidrar til at Fixrate blir enda mer relevant. Les om vår rundtur til bankene her.

Digi.no intervjuet vår CTO Sigurd Stendal

Fixrate er et konsept med en forretningsmodell som har vært lite utbredt i finans. Denne forretningsmodellen muliggjøres ved ny teknologi, og dette er et tema snakker Sigurd om i intervjuet. For øvrig ser vi av teksten at Sigurd må skoleres på dette med topplinje og bunnlinje. Les saken her.

Hvor lenge blir innskuddene stående på konto hos bankene?

For bankene er det viktig å kunne planlegge virksomheten frem i tid, og derfor er de særdeles opptatt av innskuddenes durasjon, altså hvor lenge innskudd blir stående på konto. Vi har tatt for oss alle innskudd som er gjort gjennom Fixrate frem til og med juni 2019. Det viser seg at hele 65% av innskuddene blir stående mer enn 12 mnd. Innlegget kan leses her.

Det ble litt mye denne gang, vi får satse på å skrive løypemeldinger litt oftere fremover. Takk for oppmerksomheten!