Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Løypemelding - Kunde kroner 1.000.000.000, nye funksjoner og pressedekning

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
03. Apr 2018 06:52

Vi nådde en milepæl da porteføljen passerte én milliard. Selvsagt er volum gøy - det er jo et konkret bevis på at noen bruker tjenesten vi har utviklet. Men det viktigste nå er å sortere tilbakemeldingene fra kundene på en god måte, slik at vi får utviklet det som gjør at vi når den neste milliarden.

 

I blogginnlegget "Hurra! Vi har fått kunde kr 1.000.000.000!" forteller Surnadal Sparebank og SpareBank 1 Kapitalforvaltning hvorfor de bruker Fixrate. Om vi forsøker å trekke ut essensen fra deres budskap får vi følgende kulepunkter:

  • Banken får tilgang til marked som er krevende å nå alene
  • Både banken og innskyteren opplever enkelhet ved digitale, kundeorienterte prosesser

Dette er punkter som vi har hatt fokus på fra dag én. Vår visjon er å gi enklere tilgang til bedre betingelser for bank og innskyter. Det er temmelig enkelt å bruke Fixrate, og det er åpenbart at banker og innskytere finner hverandre på plattformen. Fremover vil vi ha et tydelig fokus på å videreutvikle løsningen for å dyrke enkelhet og brukervennlighet. Vi har så langt laget funksjoner som er "lett" å se for seg, og flere slike enkle funksjoner er underveis. Vår CTO Sigurd Stendal, skriver om nye ting i et eget blogginnlegg. Her kommer en kortversjon:

 

Utvikling - flere godbiter på tur!

 

Ting som kundene har "bestilt", og som straks er klart:
  • Mulighet for å sortere innskudd i porteføljeoversikten
  • Mulighet for å tagge innskudd i porteføljeoversikten (merke med ticker + fargekode)

Disse behovene ligger gjerne hos personer som forvalter penger på vegne av flere organisasjoner, eller som forvalter flere porteføljer på vegne av én organisasjon.

Ting som kommer etterhvert:
  • Analyse - modul for å gi en visuell fremstilling av markedet og egne innskudd
  • IoT - ting som skal gjøre det enklere å håndtere innskudd for bankene
  • Mulighet for å legge inn egne innskudd fra andre banker i porteføljeoversikten
  • Mulighet for å legge inn obligasjoner i porteføljeoversikten

Vi ser at det er muligheter for å visualisere markedet som sådan samt egen portefølje, og gjerne sammen. Enkelte innskytere har innskudd i ulike banker ved siden av Fixrate - systemet, og det vil være naturlig å importere disse til porteføljeoversikten som vi utvikler. Når vi får utviklet visualisering vil man kunne se porteføljen samlet og i sammenheng, med fin visualisering og eksport - mulighet til excel. For bankene vil det være aktuelt å legge inn eksisterende obligasjoner, slik at man enkelt kan holde oversikt over forfall frem i tid. En god visuell fremstilling vil gjøre seg skikkelig ved gjennomgang av likviditet i et styremøte. Når det gjelder vår IoT - ting, velger vi å holde kortene litt tette til brystet enda - men kortversjonen er at Christoffer Blindheim, vår IT - Arkitekt, er godt over gjennomsnittet interessert i elektronikk. Og når vi finner ting som styrker vår visjon om å gi enklere tilgang til bedre betingelser, ja da kjører vi på! Mer om vår IoT - ting senere.

Ting som du kanskje har gått glipp av

Vi sende for en tid siden ut en mail om at du nå kan få varsel når bankene legger ut nye tilbud. Denne funksjonen er svært nyttig for de som ønsker å få med seg godbitene som kommer - vi opplevde nettopp at et tilbud ble fulltegnet på 10 minutter som følge av varslingen. Slå på varsel ved å gå til din personlige profil i Fixrate (klikk på navnet ditt, scroll ned litt i hovedbildet og slå på varsel).

 

Storkunder på tur inn = behov for fastrente

Vi er i dialog med flere større kunder. Disse benytter egne porteføljesystemer, og har utfordring med å finne funksjonalitet for produktene med rullerende oppsigelse. Fastrenteinnskuddene, derimot, er mer enkle å håndtere. Vi vil se større etterspørsel etter fastrenteinnskudd fremover, og vi anbefaler bankene å legge ut fastrenteavtaler, gjerne 6 og 12 måneders innskudd.

 

Banker på tur inn

Per nå er etterspørselen på markedsplassen noe i overkant av 1,2 milliard. Temmelig mange innskytere er på tur inn, og vi trenger flere banker som kan ta i mot innskudd. Flere innskytere har brukt opp sine rammer mot enkeltbanker, og sitter med penger på konto som skal plasseres straks nye banker kommer med relevante tilbud. Man skulle kanskje tro at det er i bankenes interesse at vi stanser rekrutteringen av nye banker for å unngå konkurranse, men fakta er tvert motsatt. Som Surnadal Sparebank sier - gjennom Fixrate når de et marked som de ikke når alene. Nettopp dette er poenget - flere bekker små osv. De neste ukene vil flere banker logge seg på og legge ut tilbud for første gang, og vi vil oppleve at eksisterende innskytere og nye innskytere benytter seg av de nye bankene. Det blir stas.

 

Pressedekning

Vi har fått mer pressedekning. Det synes vi er gøy! Les hva Stjørdal Kommune sier om Fixrate på bladet.no, og se hva Surnadal Sparebank og Tromsø Kommune sier i artikkelen fra dn.no.

 

Puh. Det ble mye informasjon på én gang.

 

Ha en fin dag videre!