Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Løypemelding desember 2019 - 156% vekst i 2019, kakeløfte, bruktbilsalg og bankinnskudd samt bedrifter som taper hundretusener på kjipe innskuddsrenter

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
13. Dec 2019 12:32

Phjuu. Litt lang tittel der, altså. Men, desember er her, og det er dags for å summere opp høsten før fokus flyttes til pepperkakehus og panikk-shopping.

For utålmodige lesere kan vi oppsummere innholdet i årets siste løypemelding:

  • God innskuddsrente kombinert med digitale prosesser selger som hakka møkk - Fixrate porteføljen har vokst med 5 milliarder (156%) i 2019
  • Antall kunder (bedrifter som plasserer penger) har doblet seg fra 50 til ca 100 (dette er jevnt over store kunder, altså..)
  • Antall banker har økt fra 33 til 49
  • Bedrifter taper store summer på å sove i timen - timelønn for å fikse innskuddsrenta kan være vanvittig god!
  • TN Vangs Mekaniske Verksted AS på Inderøya ønsket ukomplisert kapitalforvaltning, gjett hva de gjorde?
  • Kommentar: Hva er likhetene mellom salg av bruktbil og plassering av bankinnskudd?

156% vekst hittil i år

Ved innledningen av året var porteføljen som sto plassert i bankene ca 3,2 milliarder. Per nå er porteføljen ca 8,3 milliarder. Året har gitt en vekst på ca 5 milliarder i netto-tall, og tilsvarer en vekst på 156% på årsbasis.

Les kommentar om vekst og forventninger til 2020 her.

Bedrifter taper hundretusener på dårlige innskuddsrenter i storbankene

Oppmerksomheten på innskuddsrente er nok litt variabel der ute. Vi har satt opp en snedig matrise som hjelper travle bedriftsledere med å identifisere hvor mye bedriften kan tjene på å plassere penger i banker som bruker Fixrate.

Les saken her.

Case: Tradisjonsrik familiebedrift ønsker ukomplisert kapitalforvaltning

Vi har besøkt vår kunde T.N Vangs Mekaniske Verksted på Inderøy i Trøndelag. Dette er en tradisjonsrik hjørnesteinsbedrift som har 60 ansatte, og som leverer produkter av imponerende kvalitet. Daglig leder Terje Vang ønsket å gjøre forvaltning enkelt og greit, og tok derfor i bruk Fixrate.

Les saken her.

Likhet mellom salg av bruktbil og bankinnskudd?

Pussig nok finner vi flere likheter mellom salg av bruktbil og å plassere penger i bankinnskudd. Begge deler har vært forbundet med kronglete prosesser, men markedsplasser kan bidra til at ting blir mer på stell.

Les noen tanker om dette her.

Nytt i 2020?

Vi regner med å lansere mye nytt i 2020. Noe som vil komme relativt kjapt i det nye året er en tilnærming til grønn finans, og da selvsagt grønne innskudd. Nærmere beskrivelser kommer i januar. Vi har også full trykk på et prosjekt hvor vi automatiserer prosesser mot nye kunder, dette for å forenkle onboarding ytterligere. Sistnevnte prosjekt medførte også årets største julegave til Fixrate, vi mottok nemlig støtte fra Innovasjon Norge for gjennomføring av prosjektet - takk for det!

For øvrig gjenstår bare å ønske alle sammen en riktig god jul!