Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Løypemelding: Betraktninger, utsolgte banker, svensk BankID og veien videre.

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
20. Dec 2017 10:02

Det er naivt å tro at noen i Fixrate-gjengen kommer til å bake syv slag til jul. Vi holder nemlig på med andre ting - som å onboarde nye kunder, kjøre ut kake til kunder samt... legge til rette for svensk BankID!

 

Fixrate er i beta, og vi bader i tilbakemeldinger fra kunder, både hva angår rene funksjoner og mer teoretiske betraktniger.

Først, noen overordnede betraktninger

  1. Pris er viktig, men ikke viktigst. Ok, de beste tilbudene går først. Men innskyterne har mandater å forholde seg til, noe som påvirker valg av bank. Derfor ser vi at enkelte innskytere velger tilbud fra større banker selv om renten fra mindre banker i noen tilfeller er bedre.
  2. Mandater kan endres. Fixrate har tett kontakt med mange av kundene, og de litt større aktørene er spesielt imponert over prisingen som stilles av de minste bankene. Så langt har to innskytere meldt at de kommer til å endre sine mandater slik at de kan plassere innskudd i mindre banker.
  3. Enkelhet er en forutsetning. Flere av innskyterne som har benyttet Fixrate sier at enkelhet og brukervennlighet er vår viktigste egenskap. I følge én av våre kunder er det enklere å plassere pengene direkte i bankene gjennom Fixrate enn å kjøpe pengemarkedsfond.
  4. Første referansekunde på plass. En innskyter syntes det var enkelt å bruke Fixrate, og tipset en økonomisjef i et annet foretak. Noen dager senere hadde referansekunden plassert penger gjennom Fixrate.
  5. Første heldigitale kunde. En kunde i Oslo logget seg på Fixrate, registrerte foretak, og plasserte nesten 50 millioner fordelt på to banker. Kunden fant oss i Finansavisen.
  6. Analyse av pengestrøm. Nå har vi ikke gjort en fullstendig analyse av pengestrømmen i Fixrate, men trenden er klar. Innskyterne flytter penger fra forretningsbanker til mindre banker. Ca 90% av innskuddene kommer fra forretningsbanker. Enkelhet og bedre betingelser gjør at disse innskuddene flyttes til mindre banker.
  7. "For godt til å være sant!". Vi ser at Fixrate begynner å ta form. Her om dagen fikk vi telefon fra en innskyter som hadde lest om oss, og som nektet å tro at vi hadde klart å lage en fungerende løsning. "Det er for godt til å være sant", var budskapet. Vi pararte med "tja, det sitter innskytere fra Oslo til Tromsø som sier det samme!". Det fungerte. Demo på torsdag.

Grong Sparebank ble de "Utsolgt!"

Grong Sparebank har allerede fått fulltegnet ett av sine tilbud. Ettersom dette var første tilbud som ble fulltegnet, tok vi med oss en kake og dro på besøk. Vi ser at flere banker er i ferd med å selge ut sine tilbud. Vi digger å se at konseptet fungerer ved at banker og innskytere finner sammen og oppnår bedre betingelser ved vår hjelp. Les mer om Grong Sparebanks opplevelser i eget blogginnlegg.

Hva skal vi med Svensk BankID?

For noen uker siden fikk vi en telefon fra en finansdirektør i et norsk selskap. Han fikk ikke logget på Fixrate - han var svensk, og hadde derfor svensk BankID. I vår portal benyttes norsk BankID som innlogging og vi ønsker ikke å gjøre unntak. Meeen.. svensk BankID må da gå an? Etter litt graving i diverse forskrifter samt innspill fra et par-tre banker finner vi at norske banker i anti-hvitvask øyemed ikke kan akseptere andre digitale signaturer enn norsk BankID.

Løsningen er at den svenske finansdirektøren får logget inn på Fixrate med svensk BankID, og kan bestille, men delegerer samtidig ansvar for prosess til en norsk ansatt. Denne personen får æren av å gjøre signatur mot bankene, og prosessen er dermed i henhold. Vi strakk oss langt for denne kunden, men svensk BankID ville nok uansett ha blitt satt i produksjon på ett eller annet tidspunkt...

Vi venter på siste klarering før svensk BankID er klart for bruk, sannsynligvis blir dette klart før nyåret.

Veien videre

Som følger av trykk fra større innskytere samt at enkelte banker begynner å bli "utsolgt", vil vi starte januar 2018 med å rekruttere nye banker. Det er også viktig at bankene som allerede er påkoblet foryner sine fastrentetilbud. Dette haster ettersom temmelig mange innskytere vil logge på tjenesten fremover. Offentlig sektor har bevisst utsatt innskudd pga. regnskap etc. nå før årsskiftet, men disse ser at Fixrate gir tilgang til bedre betingelser og ønsker å prøve løsningen i januar/ februar. En rekke andre aktører er også på tur inn, og vi tror vi vil se flere utsolgte kort fremover.

God jul til alle, og takk for de mange tilbakemeldingene underveis!