Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Løypemelding 09/2018: Spennende kundecase fra Vesterålen, ny partner på plass og om finansreglement i offentlig sektor

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
24. Sep 2018 05:50

Det har skjedd mye spennende den siste tiden. Vel, kanskje ikke så spennende som om du ligger long i tysk strøm og short i norsk, men likevel. Vi er i gang med å lage en case-serie om kunder som bruker Fixrate, vi har fått ny partner og vi har også tatt oss tid til å skrive noen ord om finansreglement i offentlig sektor. Ja, også driver vi utvikling da..

 

"Med minimal tidsbruk har vi triplet innskuddsrenten, og vi tjener en betydelig sum hver måned som følge av at vi bruker Fixrate"  Kenneth Holmøy, Holmøy Maritime

 

Case: Holmøy Maritime AS - Hvordan et rederi fra Vesterålen tråler inn trippel innskuddsrente

Først ut i case-serien er Holmøy Maritime, som er et konsern fra Vesterålen i Nordland Fylke. De driver trålere og 11 oppdrettskonsesjoner, og har fra tid til annen overskuddslikviditet som de nå har fått plassert til fornuftige betingelser. Vi vet det finnes svært mange bedrifter der ute som er i samme situasjon - de har tidligere brukt lite tid til forvaltning av innskudd, men nå har de trykket litt i Fixrate og tråler dermed inn trippel innskuddsrente. Les artikkelen her.

 

- Da vi ble klar over at Fixrate hadde lagt til rette for en online markedsplass der alle banker kan markedsføre sine tilbud, var det enkelt å se nytteverdien for våre kunder. Tom Berg, Berg & Johnsrud

 

Fixrate inngår partneravtale med Berg & Johnsrud

Å formidle et nytt konsept som Fixrate er svært krevende. For å hjelpe oss i arbeidet med å spre det glade budskap tegner vi gjerne avtaler med flinke partnere. Vi tror partneravtaler kan være til fordel for alle. Fixrate når flere brukere, partneren utvider assortementet i verktøykassa, og brukerne får relevante og (meget) lønnsomme tips som sparer dem for mye tid. Les om partneravtalen her.

 

"Kommunestyret og fylkestinget skal selv gi regler for kommunens eller fylkeskommunens finans- og gjeldsforvaltning. Reglementet skal vedtas minst én gang i hver kommunestyre- og fylkestingsperiode".

 

Om finansreglement i offentlig sektor

Vi tok oss også tid til å skrive noen ord om finansreglement i offentlig sektor. Vi har temmelig mange offentlige kunder, og vi ser litt ulik praksis der ute. Mindre kommuner har behov for enkelhet, de har ikke ressurser eller kapasitet til å lage tykke reglement. Andre kommuner har sort belte i forvaltning, og utøver forvaltning av bankinnskudd som en toppidrett. Det morsomme er at idretten etter at Fixrate kom på banen har mistet kravet til kondisjon - nå trenger ikke folk løpe i skytteltrafikk mellom printeren og pc'en. Les om finansreglement i offentlig sektor her.

 

Utvikling

Vi har utviklet en rekke små ting, eksempelvis får bankene nå mulighet til å eksportere porteføljen til excel, og kontonummer fremkommer i porteføljen. Vi har også kommet langt i et større prosjekt, som handler om onboarding av kunder. Sistnevnte vil være på plass i løpet av ca 14 dager. Fremover vil vi arbeide med:

 

  • Onboarding-prosess for bedrifter (sette opp roller etc.)
  • Tosidighet (under avklaring, ser bra ut så langt)
  • Rapport - livedata  (her venter vi på leverandører)
  • Markedsrapport / Analyse (vi starter kartlegging av innhold og utseende temmelig snart)

Når det gjelder markedsrapporten / analysen vil vi gjerne ha innspill fra brukerne. Utgangspunktet er at vi etterhvert har mye data som kan grupperes og settes opp i en god, visuell presentasjon.

 

  • Hva ønsker du å se i en rapport?
  • Hvordan ønsker du at dette skal presenteres?
  • Hvorfor ønsker du å se dette i rapporten?
  • Hvilken effekt vil det ha for deg å se dette i rapporten?

 

Send gjerne innspill til post@fixrate.no.

Hvis du ønsker å vite mer om hva alt dette dreier seg om, er du hjertelig velkommen til å ta en titt på markedsplassen:)

 

 

Takk for at du leste løypemeldingen!

Hilsen teamet.