Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

44% kundevekst, luggen til banksjefen, nyansatte og den typiske Fixrate-kunden

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
22. Jun 2022 08:45

Som seg hør og bør rykker vi ut med en løypemelding før sommerferien napper oss ut av kontoret.   

Oppsummering for late lesere:

  • Mange nye kunder tar i bruk Fixrate, 44% kundevekst siste 12 mnd
  • 35% volumvekst siste 12 mnd
  • 4 nyansatte siden januar
  • Bankenes etterspørsel etter innskudd kommer til å vokse fremover (?)
  • Den typiske Fixrate-kunden er, kort fortalt – bedrifter med penger på bok! (mer nyansert info lengre ned i teksten)

Fin-fin vekst (ja til og med økende!)

Ikke uventet har høyere innskuddsrenter skapt mer fres på markedsplassen. I juni 2021 var NIBOR3M nede i 0,19%, og temmelig mange gikk nok i et skikkelig rentekoma. Siden har renten steget, og de fleste synserne peker opp, opp, opp om rentene fremover. Vi som jobber i Fixrate har et temmelig blandet syn på dette – økt rente gir mer aktivitet på vår plattform, men privat er vi som annet fattigfolk med – løselig beskrevet – lånepant i både hus, hytte, Porsche og yacht. Uavhengig av private forhold registrerer vi en bra 12mnd vekst hvor vi har økt kundebasen med 44%. Volumveksten er på ca 35% i samme periode. Kundene som har entret plattformen har et betydelig potensiale for merplasseringer, og typisk vil mer penger flyte inn når kundene ser at tjenesten fungerer for dem. Det er jo fin-fint for kundene, bankene og oss. Alle tjener penger, bedre blir det ikke.

Her er det naturlig å legge til en liten avsporing – vi har skrevet en liten sak hvor vi utforsker om det å jakte bedre innskuddsrente er verdt innsatsen. Vi tok utgangspunkt i to forskjellige kunder, og forsøkte å beregne timelønnen ved å bruke Fixrate. Du kan lese denne bloggsaken her.

Flinke folk har entret skuta

Vi har også klart å få med oss flere flinke folk, og per nå er vi 16 ansatte som hver dag står opp for å berede grunnen for enda bedre kundeopplevelser. Vi har særlig hatt fokus på å styrke salgsapparatet i butikken vår, noe som betyr at Oslo-kontoret har fått tilført ressurser. Disse skal spre det glade budskap om Fixrate, og vi tror satsingen vil gi enda flere fornøyde kunder fremover :)

Først ut var Fredrik Misfjord, som skal jobbe som partneransvarlig og med support. Fredrik har bakgrunn fra Skatteetaten, og vil jobbe på Steinkjer-kontoret.

Elin Hybertsen kommer inn på vårt kontor i Trondheim. Elin har lang erfaring fra både å bygge opp eget selskap og som systemutvikler. Elin vil ta på seg rolle som teamleder for teknologiene i Trondheim.

Philip Braathen har bakgrunn fra Alfred Berg Kapitalforvaltning og kommer inn som Key Account Manager i Oslo. Philip har jobbet med kunder, porteføljeforvaltning og forretningsutvikling av den direkte kundekanalen i Alfred Berg.

Kathe Nyhus har 20 års erfaring som kundeansvarlig (KAM) for norske og internasjonale banker i NETS, JP Morgan og Handelsbanken. I ny jobb vil Kathe jobbe med bankene som bruker Fixrate. Kathe vil jobbe fra Oslo-kontoret.

Vi aner luggen til banksjefen kant-i-kant med skrivebordet

Blant disse gladsakene finnes det en ting vi ikke er så begeistret for – det har gått litt trått med å få inn flere banker på markedsplassen. Dette har årsak i innskuddsmarkedet, som de siste årene har vært i sterk favør bankene. Der banksjefen tidligere rullet ut rød løper for potensielle kunder, har han nå barrikadert seg i resepsjonen og sperret døra med kosteskaftet. Dog aner vi luggen til banksjefen der inne, kant-i-kant med skrivebordet, for markedet er i endring. Inflasjonstrøbbel, rentehevinger, børsuro og krig gir et ruglete pengemarked. Og med en sommer i anmarsj vil kanskje innskuddsdekningen i bankene få kjørt seg ved at Ola og Kari tar turen ut av landet (de med pass), mens de fortrenger spareplanene som skulle gi buffer for å imøtekomme høstens strømregning.

Vi vet at 12-15 banker er så godt som klare for deltakelse på plattformen, så det skulle ikke forundret oss om vi opplever rekordvekst også hva angår nye banker som ønsker tilgang til plattformen når (hvis) realitetene setter inn litt utpå høsten.

Det bør også nevnes at tilbudet som finnes på markedsplassen i dag er gulle godt for de fleste – utfordringen ligger hos de aller største kundene som ikke finner flere relevante banker å plassere i. Når det er sagt – kunder som ønsker å plassere opp til 6-700 millioner vil ikke ha nevneverdige problemer med å finne banker nok til å bli kvitt pengene i madrassen.

Den typiske Fixrate-kunden

Vi har tittet litt i databasen med tanke på å definere en typisk Fixrate-kunde. Svaret er ikke gitt i en kort setning – det viser seg nemlig at kundene som benytter Fixrate er svært ulike. Dette kan du lese mer om i et eget blogginnlegg som du finner her.

 

Vi ser frem til en høst som vi mistenker kan bli temmelig interessant og givende, men før den kommer skal vi jo komme oss igjennom sommeren. Så da gjenstår å ønske god sommer til alle lesere!

 

Se hvordan Fixrate fungerer