Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Hurra! Fixrate fyller ett år - en kjapp oppsummering av vår rocket launch

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
22. Feb 2018 18:10

Kalenderen viser februar, og det er ett år siden vi startet den tekniske utviklingen av Fixrate. Det føles som om vi startet for noen uker siden, men tiden går fort når man har det gøy. Men hva har egentlig skjedd på ett år?

Start av utvikling, februar 2017

Tidlig i februar 2017 startet IT - utviklingen hos Kantega i Trondheim. Vi valgte Kantega som leverandør ettersom de har bred erfaring med utvikling av systemer for bank og finans, samt at de kunne stille med et skarpt team som passet oss bra. På dette tidspunktet hadde vi allerede en del innspill fra våre pilotkunder som var Grong Sparebank, Aasen Sparebank, Nord-Trøndelag Fylkeskommune og Allegro Kapitalforvaltning (nå SpareBank 1 Kapitalforvaltning). Innspillene satte oss i kundestolen og gav stor innsikt i kundenes "problemer" - noe som resulterte i stor fart i utviklingen av Fixrate. Parallelt snakket vi med en rekke andre potensielle kunder, også disse kom med innspill som vi tok med oss.

Første test, juni 2017

I juni måned gjennomførte vi en test hvor både pilotkunder og andre potensielle kunder møtte opp. Én av deltakerne insisterte på at vi hadde glemt noe i prosessen, siden det gikk så fort. Men neida, vi hadde husket alle dokumenter og slikt, men digitalisering gir forenkling, og i dette tilfellet skjønte ikke kunden at en gitt arbeidsoppgave var håndtert av systemet. Dette er forresten et fenomen - vi har snakket med mange som indikerer at "jada, vi skjønner løsningen", men etter å ha gjort første transaksjon kan de gjerne komme med tilbakemeldinger i retning av "vi visste ikke at dere fikset dokumentene for oss!" eller "vi visste ikke at dere samlet rapporteringen!". Testen som ble gjort gav mange tilbakemeldinger, og vi fikk større forståelse for ønsket arbeidsprosess og for hva vi måtte gjøre for å lage en god løsning. Denne metoden holder vi i fremdeles, så dere må bare si fra når vi har stilt for mange spørsmål og tålmodigheten tar slutt.

Stress mot lansering, oktober 2017

Utover høsten ble vi virkelig satt under press - vi skulle lansere 25. oktober, og arbeidslisten var lang både for Sigurd, Christoffer og Kantega - gjengen som satt med IT - utvikling, og for Brynjar og Bjørn Oddvar som arbeidet med kunderekruttering. Man kan jo ikke lansere en markedsplass uten kunder! Og så var det dette med balanse da - om vi hadde lansert med mange banker og få innskytere, ville bankene bli sure. Om vi hadde mange innskytere og få banker ville innskyterne bli sure. I ettertid ser vi at vi traff sånn passe greit, selv om gikk litt tregt i starten. Men som en av de bankansatte sa til oss, "vi har drevet bank i hundre år, vi har det da ikke travelt". De trengte heldigvis ikke vente lenge. Noen uker etter lansering begynte ting å skje.

Status februar 2017

Vi trodde det var travelt rett før lansering i oktober, men det viser seg at "travelt" er et fleksibelt begrep. Vi fikk inn Sigurd Stendal som CTO i januar, takk og lov. Nå er vi fire stykk som arbeider med Fixrate, og alle løper. Oppsummert status, i stikkordsform:

  • 21 banker er registrert, ytterligere 10 er i prosess 
  • ca 70 innskytere er registrert, minst 10 av disse må ta vårt budskap til styret / investeringsgruppe for formell beslutning før bruk
  • ca 600 mill. er plassert, 95% kommer fra forretningsbanker og går til mindre banker
  • Minst 300 millioner er på tur inn de neste ukene, dette er et konservativt anslag
  • Første partneravtale er signert. En aktør som gjør bank - anbud på vegne av kunder ønsker å bruke plattformen for egne kunder

Oppsummering av første år

I sum må vi vel kunne si oss fornøyd med første driftsår. Vi har fått bevist konseptet, og de som bruker oss er fornøyde og kommer tilbake for å gjøre mer butikk. Vi har fått betydelig medieoppmerksomhet, og er i ferd med å skape oss et navn i viktige miljøer i hele landet. Alt dette er fint og flott, men mest fornøyd er vi med at kundene er interessert i å hjelpe oss - vi har etablert et godt samarbeid med både banker og innskytere, og vi føler at vi har all den hjelpen vi trenger for å kunne ta dette videre. Målet er, som sagt ca trehundre og førtifem ganger tidligere - å skape gnistrende kundeopplevelser som gir enklere tilgang til bedre betingelser, både for banker og innskytere. Vi takker for hjelpen, og håper dere fortsetter å hjelpe oss i dette arbeidet, slik at neste års markering og oppsummering blir enda morsommere!

PS: Vi måtte gjøre en liten ablegøy av SpaceXs vellykkede oppskyting av Falcon Heavy. Når Elon Musk sender sin Tesla Roadster i bane rundt sola, må vel vi kunne knalle opp en gammel Saab 9-5?