Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Fixrate fjerner friksjon i markedet for bankinnskudd

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
18. Aug 2017 17:46

Fixrate er en markedsplass for større bankinnskudd og skal gi enklere tilgang til bedre betingelser for banker og innskytere. Hvilke problemer skal Fixrate løse, og hvilken posisjon tar vi?

Finans er i endring. Kundene har blitt vant til opplevelsen av skreddersøm levert av store internasjonale giganter som Facebook, Google og Snapchat. Til tross for milliarder av brukere oppleves disse tjenestene som relevante for den enkelte bruker. Dette gir brukeropplevelse som legger listen høyt. Innen finans har flere virksomheter dukket opp. Disse leverer eksisterende banktjenester i en ny wrapping, men med et kundeorientert grensesnitt, et tydelig fokus på enkelthet og kan brukes uavhengig av hvilken bank den enkelte bruker.
Den første bølgen av fintech-selskaper (finansteknologi) har i all hovedsak vært rettet mot forbrukermarkedet og særlig betalingsområdet har blitt gjenstand for innovasjon. Her til lands var MCash først ut, før Vipps ble lansert av DNB. Enden på visa (Visa :)) vet vi, MCash og Vipps ble slått sammen for kort tid siden. Bankene ønsket å samle seg i én løsning for å kunne stå samlet i møte med en stadig mer internasjonale konkurranse om kundenes lommebok.

Fixrate har fokus på B2B-markedet og representerer i så måte en bølge nr to innen finansteknologi. Vi har fokus på et marked som tradisjonelt består av institusjonelle aktører, og hvor prosesser og avgjørelser i stor grad har vært veldig "coorporate" - altså har ting tatt tid og det har vært "greit". Vi tror at tiden er inne for å tenke annerledes, og dette har vi fått bekreftet av våre pilotkunder. Vi vet at også "coorporate" fortjener noe bedre enn å eksempelvis bruke tre døgn på å skaffe oversikt over priser på større bankinnskudd. Vi vet at de større innskyterne er lei av å måtte fylle ut skjema som egentlig er generisk og uavhengig av den enkelte bank. Vi vet at innskyterne er lei av å måtte rote rundt med permer og manuelle systemer for å holde styr på de innskuddene som er plassert i forskjellige banker.

Også bankene er lei. Lei av å ringe rundt for å få tak i innskudd fra kunder. Lei av å motta dokumenter som er feilaktig utfylt og mangelfulle på andre vis. Lei av å vente i dagesvis på at en innskyter skal få knotet seg til å levere dokumentene som skulle ha vært levert for lenge siden.

Med bakgrunn i at vi lever i 2017 er markedet for større bankinnskudd fullt av friksjon. Friksjon som reduserer tilgjengelighet og som gir lav effektivitet. Fixrate tar sikte på å redusere friksjon og å øke tilgjengelighet, noe som gir enklere tilgang til bedre betingelser for banker og innskytere.