Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Fixrate feirer femårsdag

Skrevet av Team Fixrate
|
28. Oct 2022 09:45

For fem år siden, nærmere bestemt 25. oktober 2017, lanserte vi Fixrate for et knippe banker og kunder som hadde bidratt i utviklingen av første versjon. Siden den gang må vi kunne si at tjenesten og konseptet har utviklet seg. 

Kjapp oppsummering av historien

Opptakten i denne historien var en kaffekopp i en sofa, hvor "noen" fortalte om en idé, og hvor en annen tuppet idéhaveren i baken ved å si "dette må du da gjøre!". Et par år etterpå ble tjenesten lansert, og på daværende tidspunkt hadde Fixrate to fast ansatte og én på slave/fritidskontrakt. I dag jobber 16 ansatte med konseptet, og flere nye ansikter er på tur inn. Kontoret hvor vi startet opp og hvor ingen skulle tru at nokon kunne arbeide fra, har vi byttet ut og i dag har vi kontor i Steinkjer, Trondheim og Oslo. Hovedkontoret er på Steinkjer, må vite.

Vi har opplevd sterk vekst siden start. Noen raske tall:

  • Transaksjoner for 40 milliarder siden start
  • 54 banker benytter tjenesten
  • Snart 500 kunder har plassert penger via Fixrate
  • Kundene tjener på årsbasis 360 millioner på vår eksistens (merverdi i september x 12 ref. SSB-tall)

Til tross for et rentemarked som de siste årene har vært temmelig sammenklappet har vi vokst bra, men nå som renten stiger har veksten virkelig kommet. Vi regner med å nå over 50 mrd. i transaksjoner i løpet av neste år.

Hvorfor fungerer egentlig Fixrate?

Vel er vi et ungt foretak og idéen er fremdeles i utvikling, men til en viss grad kan vi slå fast at konseptet fungerer. I hvert fall sier kundene følgende:

- "Vi får god innskuddsrente ved å bruke Fixrate"

- "Vi sparer mye tid ved å bruke Fixrate"

- "Fixrate er enkelt å bruke"

Bankene sier noe av det samme:

- "Vi får enkelt tak i nye kunder ved å bruke Fixrate"

- "Vi får en ny kilde til finansiering av banken"

- "Det er enkelt og intuitivt å bruke Fixrate"

Oppsummert handler disse uttalelsene om enkelhet og pris. Det er enkelt å plassere penger for kundene, og det er enkelt å hente penger for bankene. Man unngår støy og ståk, og har alt samlet i én flate. I følge ærverdige Olav Thon er de tre viktigste egenskapene ved en eiendom "beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet". For vår tjeneste kan vi si "enkelhet, enkelhet, enkelhet". I alle ledd, og for alle som bruker plattformen.

Forventninger fremover

Så, vi har lansert tjenesten og til en viss grad kommersialisert. Hvor skal vi videre? Først, vi har kommersialisert ja, men det er mer kake igjen. Det finnes ca 22.000 bedrifter i Norge med millioner på bok, og Fixrate har per nå bare 500 av disse som kunder. Også hva angår banker er det mye å gå på - vi har noen og femti som bruker oss i dag, men potensialet er nært det dobbelte. I tillegg har vi oppdaget flere behov hos kundene ut over innskudd. Så ikke se bort fra at det dukker opp et nytt produkt på markedsplassen i løpet av 2023. Og ja, det vil bli enklere å bruke Fixrate fremover. Det vil flinke teknologer sørge for.

 

Til alle kunder og samarbeidspartnere der ute - takk for fem fine år, vi satser på at de neste årene blir enda bedre :)