Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Ettårsfeiring, kunde kroner tre milliard, kundecase og medieomtale

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
29. Oct 2018 13:09

Nå er det jammen ett år siden vi lanserte Fixrate. Vi feirer ettårsdag parallelt med at vi passerer 3 milliarder i formidlet kapital, media skriver om oss og kundecase viser temmelig god stemning der ute hos brukere av Fixrate. Ja, tiden går fort når man har det gøy.

 

Ettårsdag!

Vi lanserte Fixrate 25. oktober 2017. På det tidspunktet var 10 banker klare for å ta imot innskudd, vi husker lanseringen som om det var i går. Ville noen plassere penger? Hvordan ville prosessene gå? Hva om noe skulle gå galt og så videre. Men det gikk jo bra. Vi feirer ettårsdag og konkluderer med at vanvittig mye har skjedd på bare ett år. Tjenesten brukes av tretti banker, og jammen passerte vi tre milliarder i formidlet kapital på jubileumsdagen. Vi gjør som Heidi, bøyer oss i hatten, og takker alle som har bidratt!

Kundecase

Og når vi først har ettårsdag, hva passer vel bedre enn å skrive et kundecase om Statskog SF, konsernet som var først ut med å plassere penger gjennom Fixrate? Statskog har vært aktive på markedsplassen siden dag én, og må vel kunne betegnes som proffbrukere av tjenesten. Les om Statskogs erfaringer her. Når vi først snakker om kundecase, fikk du med deg at Verdal Kommune tjener mellom 500.000 og 700.000 kroner ekstra uten å spille lotto? Vi synes det er helt topp å kunne tilføre offentlige aktører et verktøy som gir dem effektivitet og bedre betingelser, til glede for alle skattebetalerne!

Medieomtale

For noen dager siden skrev E24 en artikkel om oss. Utgangspunktet var en annen artikkel som beskrev hvordan sparebankene har endret fokus fra å opptre i definerte regioner til at de i dag fyrer i gang konsepter som tenkes å treffe hele landet. Dette kunne Fixrate bekrefte. Nå har vi laget en markedsplass for store bankinnskudd som alle bankene kan delta på, og hvor bankene på en effektiv måte når bedrifter og organisasjoner fra hele landet. Les artikkelen som sto på "trykk" i E24 her.

Kunde kroner tre milliard!

Før sommeren var markedsplassen ribbet for tilbud. En rekke innskytere hadde fylt bankhvelvene, og vi satte trykk på å få inn flere deltakerbanker. I august og september har en rekke nye banker kommet til. I tillegg vokser bankene som allerede deltar, de har funnet ut at de ønsker mer innskudd og det genererer jo nye tilbud. Dette gjør at vi akkurat nå har rekordetterspørsel på markedsplassen. Ca 2 milliarder etterspørres, dels til svært gunstige betingelser. Dette har flere fått med seg, og det var bare et tidsspørsmål før vi fikk kunde kroner tre milliard. Denne gangen var det Orkla Sparebank som stakk av med innskuddet. Innskyteren ønsker å holde en lav profil, men du kan lese hva Orkla Sparebank sier her.

Hva vi har i vente

Høstens strategi er enkel og grei.

  1. Sørge for balansert vekst i brukermassen
  2. Fikse integrasjoner mot tredjepartssystemer
  3. Utvikle enkeltfunksjoner som gjør det enda enklere å bruke tjenesten

Balansert vekst er kanskje det mest krevende vi holder på med. Vi synes det er kjipt når det går tregt å hente penger for bankene, og vi synes det er kjipt om bedriftene ikke får gode tilbud. Følgende aktører vil ta i bruk tjenesten fremover:

  • 15 banker
  • 5 kommuner
  • 3 fylkeskommuner
  • 15 bedrifter
  • 2 stiftelser
  • 3 fondsforvaltere
  • 2 pensjonskasser

Det mest interessante her er hva som vil skje når de litt større bankene kommer på. Disse kan ta imot volumer opp mot 500 mill. fra enkeltinnskytere, og kan dermed utløse et segment som har vist og uttalt interesse for Fixrate. Foreløpig har flere storaktører ligget på lur, og vi regner med at effektive prosesser og gode betingelser er interessant, uansett segment. I hovedsak er kundene som er på tur inn aktører som ønsker å plassere 10 - 100 mill. i enkeltbanker. Potensielt volum fra kundene er nok til å blåse bort alle tilbudene på markedsplassen. Vi antar at vårt fokus igjen vil dreie mot banker frem mot desember måned.

Integrasjoner mot tredjepartsystemer

Det skal være superenkelt å plassere penger gjennom Fixrate. Derfor saumfarer vi markedet for smarte integrasjoner som vi kan ta i bruk uten å svi for store IT - ressurser internt. Først ut er integrasjon for å lese kontodata. Da vil man kunne se hvor mye som står på konto i den enkelte bank til enhver tid, noe som gjør det lettere for regnskapsføringen. Vi ser på flere integrasjoner, og sier med Tom Mathisens fortellerstemme fra Brødrene Dal - "Følg med i neste episode osv...".

Enkeltfunksjoner i utvikling

Vi har brukt mye tid på å forenkle onboarding av brukere i bedriftene. Det er stort spenn i brukermassen. Mindre bedrifter har kanskje bare én bruker, mens større aktører har fire-fem ulike som alle skal ha sin rolle i oppsettet. En person skal bestille, en annen skal signere dokumenter, og en tredje skal gjøre selve transaksjonen. I tillegg skal kanskje en regnskapsfører ha innsyn? I går slapp IT - gutta en release som forbedrer opplevelsen ytterligere. Les om roller på våre supportsider.

Individuelle fastrenteinnskudd på plass!

Så til noe mange banker har ventet på. Mulighet for å legge inn individuelle fastrenteinnskudd, det vil si innskudd som har forfall 3,6 eller 12 måneder frem i tid, og hvor forfallsdato følger bankåret - altså vil systemet automatisk plassere forfall på riktig dato avhengig av når kunden plasserer ordre. Denne funksjonen er utviklet for bankene som har denne muligheten i sine banksystemer. Forvaltningsmessig vil det være svært fornuftig å unngå gruppevise forfall og heller ha forfallene spredt utover. Individuelle forfallsdatoer vil også gi enklere administrasjon av tilbud på markedsplassen.

 

 

Det får være nok for denne gang. Takk for oppmerksomheten!

 

Hilsen Fixrate - teamet