Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Dyktige elever fra VGS gjester Fixrate

Skrevet av Team Fixrate
|
10. Mar 2023 09:05

Fixrate var heldige som fikk besøk fra dyktige elever fra Verdal VGS. I en hel uke jobbet elevene med nettside og onboardingsprosess, og jammen ble vi imponert!

Fra 6. til 10. mars har vi i Fixrate hatt besøk av Emil Hegnes, Alexander Gjemble, Aleksander Letnes og Nicolay Døhl, som alle går første året på IT og medieproduksjonlinjen ved Verdal VGS.

IT og medieproduksjon er en temmelig ny yrkesrettet linje, hvor elevene går skole i to år før de skal ut som lærlinger i to år.

elever-verdal-vgs-2

- Linjen er todelt og gir oss innsikt i ulike temaer innen IT og medieproduksjon. I løpet av skoleperioden er vi innom teknologiforståelse, nettverk og enheter, konseptutvikling og programmering, sier Alexander Gjemble.

Mange yrkesmuligheter etter skolegang

– Man kan bli alt fra lys- og lydtekniker til utvikler. Det kommer an på hvilken retning man ønsker å gå, og hvilken erfaring man skaffer seg underveis, sier Nicolay Døhl.

Én uke er ikke lang tid, og vi var usikre på hvor mye elevene egentlig ville rekke å gjøre. Men det skulle vise seg at elevene temmelig raskt fikk grep om konseptet.

– Vi har brukt uken til å se på nettsiden og prosessen nye kunder må i gjennom når de skal registrere en bedrift. Vi forsøkte å finne forbedringspotensial, og satte sammen en presentasjon som vi la frem til en teamleder og en designer, sier Emil Hegnes.

elever-verdal-vgs-1

Emil Hegnes, Alexander Gjemble, Aleksander Letnes og Nicolay Døhl jobbet med Fixrate en helt uke. 


Praksis handler ikke bare om at elevene skal gjøre ting, men er også noe som gjennomføres for at elever skal se hvordan ting fungerer i den virkelige verden.

- I praksisen fikk vi se hvordan et team fungerer, hvordan man organiserer arbeidsflyt og gjennomfører ting. For eksempel fikk vi se at våre innspill ble tatt videre, og de foreslåtte endringene ble implementert av en utvikler i Fixrate, sier Aleksander Letnes.

Vi takker elevene for strålende gjennomført praksisuke hvor samtlige leverte til terningkast seks, og ønsker lykke til i den videre utdanningen! 

 

{{cta('66843994-daf0-4815-950e-80e99ae56018')}}