Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Aasen Sparebank ble kunde kroner 6 000 000 000

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
23. Apr 2019 12:35

Bilde: Økonomisjef Ingrid Nestvold og plasseringsansvarlig bedriftsmarked, Torgrim Hallem.

I et rentemøte i Aasen Sparebank ble det bestemt at banken skulle forsøke å hente inn noen ekstra millioner via Fixrate. Torgrim Hallem postet et tilbud på markedsplassen, og før rentemøtet var over hadde de første millionene funnet veien til hvelvet.

Det skulle vise seg at disse millionene dyttet formidlet kapital gjennom Fixrate-plattformen over 6.000.000.000 kr. I tradisjon tro dro Fixrate på besøk til banken med kake under armen.

Hvem er Aasen Sparebank?

Banken har en lang historie som skriver seg tilbake til 1862. Hovedkontoret er i Åsen, som er et tettsted ved E6 i Levanger Kommune i Trøndelag. Banken har 29 ansatte fordelt på kontorer på Verdal, Åsen og Levanger. Forvaltningskapital for banken er ca 3,6 mrd, og banken leverte tidenes beste resultat i 2018 med 46,1 mill. før skatt.

-Vi er en offensiv lokalbank i Trøndelag. Vi ønsker å delta i å bygge vår region og har god vekst og bærekraftig utvikling av banken, sier banksjef Bjørn Asle Hynne.

Tidlig ute

Aasen Sparebank var den første banken som besluttet å ta i bruk Fixrate, og har i følge Hynne gode erfaringer så langt.

-Vi bruker Fixrate som en av flere kilder til finansiering av banken. Det er enkelt og praktisk å bruke Fixrate, og markedsplassen gir transparens. Kundene vi får inn er typiske storkunder, fra et større geografisk område. Vi er godt fornøyde med tjenesten, de ansatte opplever at systemet er enkelt og oversiktlig, og kort oppsummert fungerer Fixrate som forespeilet, sier banksjefen.

Effektiv tilgang til innskudd

Svært mange nye kunder har kommet til markedsplassen de siste månedene. Dette fikk Aasen Sparebank merke da de i et rentemøte la ut et nytt tilbud på markedsplassen. Torgrim Hallem, som er plasseringsansvarlig for bedriftsmarked, forteller om kjapp respons.

-Vi fikk innskudd før rentemøtet var over, altså umiddelbart etter at vi la ut annonsen. Dette forteller oss at vi med riktig pris kan skaffe innskudd raskt!

Forbedringer?

Vel har Fixrate vært på luften i snart ett og et halvt år. Men det er fremdeles rom for forbedringer. Den nye økonomisjefen i Aasen Sparebank, Ingrid Nestvold, har konkrete forslag.

-Vi ønsker gjerne at systemet utvides slik at det blir et komplett balansestyringsverktøy. Vi ønsker oss visuell oversikt over forfall og portefølje, og om mulig ønsker vi gjerne oversikt over bankens obligasjoner i samme visualisering, sier Nestvold.

Vi garanterer videreutvikling av tjenesten, og benytter anledningen til å takke Aasen Sparebank for samarbeidet så lagt!

PS: Når dette er i trykken har også kunde kr 7 mrd. kommet på plass, men det får vi si mer om siden.