Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Løypemelding november 2021 - Laksepenger, produktforfjamselse, (u)sikre bankinnskudd og ny drakt!

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
02. Nov 2021 15:04

Vil Ola og Kari sette fjellskoene på hylla og brenne soveposen? Er du forfjamset av kobbelet av innskuddsprodukter i norske banker? Hvor trygge er innskudd i norske banker? Vi spekker løypemeldingen for oktober måned med tre saker som forhåpentligvis besvarer spørsmålene ovenfor og som kanskje - ja, om så på slump - gjør deg klokere! 

Vi starter løypemeldingen med en kundehistorie om en skikkelig gladlaks! Vi har fått inn en rekke nye kunder i høst, og blant dem finner vi oppdrettsselskapet Egil Kristoffersen & Sønner. Begynner forresten å bli ganske mange oppdrettere i kundebasen til Fixrate, men det er en annen sak...

Case: Egil Kristoffersen & Sønner AS effektiviserer likviditetsstyringen

I Bø i Vesterålen finner vi selskapet Egil Kristoffersen & Sønner. Selskapet har nylig solgt en eierpost i Norwegian Royal Salmon, og pengene fra salget skulle plasseres trygt og godt. Og hvis du, kjære leser, ikke henger med og har gjettet hva de gjorde med pengene, ja da da kan du finne svaret i dette blogginnlegget.

Bankenes sikringsfond - hvor trygge er innskuddene?

Norske innskytere har hatt glede av garanti for inntil 2 millioner kroner som står i banken. Denne garantien besørges av Bankenes sikringsfond. Tradisjonelt har bankinnskudd vært forbundet med lav risiko, men ingenting er risikofritt - for eksempel var det vel lav risiko for at en kinesisk flaggermus kunne gi skyhøy inflasjon i USA. Uansett, vi har tatt en prat med sjefen i sikringsfondet, Stig Helberg, for å få litt voksenopplæring rundt temaet risiko for bankinnskudd.

Produktforfjamselse

De av dere som mottar månedsrapport fra Fixrate har sett sort på hvitt at vi kommer fra svært lave rentenivåer, men at man den siste tiden har sett tegn til økte renter ved at NIBOR3M har kravlet seg opp fra bunnivå i juni (0,19%) til ca 0,7% i disse dager. For Fixrate har økte renter skapt større relevans, særlig mot kunder som har såkalt per tiden-rente i bankene. Hva sa de nu? Per tiden-rente? Ja nettopp. Det er ikke enkelt å holde styr på produkttypene, nettopp derfor har vi skrevet noen ord om produkttypene man ramler over ved en gjennomsnittlig sondering i bankene. Du kan unngå produktforfjamselse om du leser denne artikkelen.

Ny drakt og en lynrask titt i glasskula, sånn på tampen

Den observante leser har kanskje fått med seg at Fixrate har oppstått i ny drakt. Når sant skal sies har vi frem til nå brukt få kalorier på nettsidene våre, da snakker jeg både design og uttrykk. Men, nå som vi har fått flinke folk om bord, herunder egen designer, har vi fått kapasitet til å løfte butikkens "lokaler" litte grann. Vi synes selv at resultatet er flott, og at vi nå i vårt digitale uttrykk fremstår som vi er i den virkelige verden. Innspill mottas med takk.

Så var det glasskula. Vel - som leserne allerede har notert seg befinner vi oss i et stigende rentemarked. Altså bør de med penger på bok (og som ikke har lastet full madrassen med uran og kobber) sporenstreks sikre seg en god innskuddskonto. Vi tror mange vil gjøre nettopp dette, og skimter derfor et høyt aktivitetsnivå frem til jul. Mer spesifikt vil vi mest sannsynlig se aktivitet både fra store og små bedrifter helt frem til ribba går i ovnen. Knapp faktor vil nok være bankene, som er fulle av cash etter at Ola og Kari har blitt frarøvet både den ene og den andre ferieturen. Men det kan snu fort- dersom Ola og Kari får lov (og tør) vil de nok sette utslitte fjellsko på hylla og brenne soveposen før de kaster seg på flyet til Thailand. Får vi full mobilitet i samfunnet vil vi se at innskuddene fyker ut av kontoene igjen, og ja nettopp, da vil etterspørselen fra bankene temmelig raskt komme tilbake. Særlig dersom vi parallelt ser at sentralbankene skrur igjen krana. Spennende tider i rentemarkedet fremover, altså.

Ok, det får holde for denne gang. På tampen her kommer jeg på at det kanskje er noen som ønsker seg vår månedlige renterapport, denne kan du abonnere på ved å fylle inn info under.

God høst til alle sammen!