Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Bedrifter taper hundretusener på dårlig innskuddsrente i storbankene

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
19. Nov 2019 11:34

I typisk norsk bedrift løper ledelsen sokkene av seg for å holde skuta på rett kjøl. Dagens gjøremål tar all fokus, og innskuddsrente på hardt opptjent kapital er ikke nødvendigvis et tema som stjeler nattesøvn. Det taper de hundretusener på.

En rask runde på nettsiden til de største bankene forteller at innskuddsrenten på driftskonto er 0,05%. Typisk rente for plasseringskonto i de samme storbankene, altså innskuddskonto hvor pengene skal stå litt mer langsiktig plassert, er 0,5-0,9%.

Hvis din bedrift har 20 millioner til "typiske" betingelser på plasseringskonto i en storbank, vil du tjene ca 250.000 kr pr år ved å slå til på tilbud fra andre banker på vår markedsplass

I Norge finnes det ca 19.000 bedrifter som har over 5 millioner på bankkonto, og av disse har ca 2.000 bedrifter innskudd over 50 millioner på konto. Renten på innskuddskonto er individuell, og noen har prutet seg til gode avtaler, men i hovedsak har disse bedriftene standardvilkår på sine kontoer.

 

Hva kan bedrifter tjene på å bruke markedsplassen hos Fixrate?

Fixrate har samlet tilbud fra snart 50 norske banker. Innskuddsrenten er per tiden i overkant av 2,20% for de beste tilbudene (19.11.2019).

 

Se hvordan industribedriften T.N. Vangs mek. Verksted doblet innskuddsrenta på null tid!

Eksempel 1: Ola Nordmann AS har 5 millioner på driftskonto, men tenker at pengene kan bindes i minimum 31 dager. Bedriften oppnår 0,05% rente på disse pengene i dag. Ved å flytte disse til beste tilbud på fixrate.no får bedriften en gevinst på 110.500 kr.

Eksempel 2: En litt større bedrift har 50 millioner på plasseringskonto i en storbank. Vi tenker at denne bedriften får 1% innskuddsrente, og kan dermed tjene 625.000 kr pr år ved å flytte til banker som tilbyr bedre betingelser på Fixrates markedsplass.