Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Nå kommer storbankene!

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
21. Jan 2019 12:09

SpareBank 1 SMN har som første storbank meldt sin ankomst på markedsplassen. Dette er en skikkelig milepæl for Fixrate, og i kjølvannet av SMN følger en rekke SpareBank 1- banker og andre større banker som har startet prosess for å delta på plattformen.

Siden Fixrate ble lansert i oktober 2017 har vi snakket med store bedrifter som har luftet ønske om større banker på markedsplassen. Det skal sies at eksisterende tilbud dekker de fleste behov, men når kunder ønsker å plassere 100-500 mill. i slengen er vi skjønt enige i at tilbudet per i dag er noe begrenset. I tillegg har enkelte svært stramme mandater og har derfor behov for å plassere penger i banker med offentlig rating, noe som stort sett er forbeholdt de største bankene som opptrer i internasjonale markeder.

Ny kilde til Finansiering

Vegard Helland, konserndirektør og leder for bedriftsmarked i SMN ser at Fixrate kan være en ny kilde til innskudd for banken.

- For oss blir dette en ny måte å hente innskudd på. Vi får nå mulighet til å hente innskudd fra landsdekkende virksomheter utenfor vårt markedsområde, sier konserndirektør næringsliv i SpareBank 1 SMN Vegard Helland til Adresseavisen.

 

Klikk her for å lese saken i Adresseavisen

 

I samme farta ønsker vi å takke SpareBank 1 SMN for gode innspill knyttet til compliance, system og funksjon underveis i prosessen.

 

PS: SpareBank 1 SMN blir å se på markedsplassen i slutten av mars.