Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Hvordan få meravkastning på bedriftens overskuddslikviditet?

Skrevet av Team Fixrate
|
29. Dec 2023 08:24

Tenk om det fantes en tjeneste som samlet de beste rentebetingelsene på ett sted, uten at du måtte ringe en eneste bank. Svaret er Fixrate.

Etter å ha fulgt fintech-selskapet Fixrate over lang tid valgte CFO i teknologiselskapet Just, Jon Hågan Fjelland, å benytte seg av tjenesten i 2022. 

– Disse tjenestene er et velkomment tilskudd til markedet for mer transparent og rettferdig prising av banktjenester, forteller Fjelland.

Just sine tjenester ligger tett opp mot det Fixrate tilbyr. Mens Just bistår selskaper med å oppnå bedre betingelser på valutahandel, tilbyr fintech-selskapet en konkurransedyktig rente på innskudd.

– I likhet med valuta, er innskudd et område hvor bankene tar seg godt betalt fra bedriftene gjennom unødvendig høye marginer, sier Fjelland.  

Han mener den største fordelen er at Fixrate gir bedrifter mulighet til å spre innskudd på tvers av flere banker og få gode betingelser. Noe som gir bedre risikospredning og høyere rente.

– Vi har fått betydelig meravkastning på våre innskudd gjennom Fixrate kontra det vi kunne forventet andre steder.

Enkelt og brukervennlig

Fjelland trekker frem hvor fornøyd han er med tjenestens brukervennlighet og hjelpen de har fått.

– Fixrate er enkelt å sette opp. Det er en rask og smidig prosess rundt både oppretting av kontoer og gjennomføring av innskudd og uttak. Alt gjøres på én flate, slik at man slipper å forholde seg til hver enkelt bank. I tillegg slipper man tidkrevende og unødvendige integrasjoner. Sikkerheten er ivaretatt ved at pengene går direkte fra kunde til bank.

– Siden løsningen er enkel å bruke, så har vi ikke hatt behov for mye support. De få gangene vi har trengt bistand, har vi umiddelbart fått den hjelpen vi trenger.

20230228-EIK_4011

Tidsbesparende

En annen som benytter seg av Fixrate, er seriegründer Sven Aars-Rynning, som blant annet var med og startet suksesselskapene Rene Trapper AS og Rene Bygårder AS, som har hatt sammenhengende vekst i 18 år og blitt kåret til gasellebedrift til sammen seks ganger.

Sjekk hvor mye din bedrift kan tjene på å bruke Fixrate

Han snublet tilfeldigvis over tjenesten en dag, og da han oppdaget at renten på innskuddene var langt gunstigere enn han var vant med ellers i markedet, ble interessen hans fort vekket. 

– Jeg pleide tidligere å ringe rundt til diverse banker for å få den beste renten. Noe som både var tidkrevende og slitsomt. 

Aars-Rynning har flere bedrifter innen eiendom, boligutleie og investeringer. Til tross for at han raskt forsto hvordan Fixrate kunne spare ham for tid og penger, slo han ikke til på flekken. 

– Jeg er skeptisk av natur og liker å tenke meg svært grundig om før jeg går inn i noe nytt. 

Til slutt ble han overbevist om at det både var lønnsomt og trygt å bruke Fixrate for å få de beste bankavtalene. I løpet av kort tid plasserte han penger i ti ulike banker via plattformen. 

– Prosessen er utrolig mye enklere og langt mer effektiv enn å ringe rundt til ulike banker selv på jakt etter de beste betingelsene, forklarer Aars-Rynning.

Alt på ett sted

I ettertid har bedriftseieren også fått forståelse for hvor viktig rapporteringen er.

– Jeg får alle innskudd listet opp på én side, så det er enkelt å holde oversikt.

Han understreker at han alltid har satt trygghet høyest. Derfor er han fornøyd med at hans cashpool nå er plassert via Fixrate hvor han med jevne mellomrom setter inn overskuddslikviditet samt tar ut kapital når han skal gjøre nye investeringer. 

Han har ingen problemer med å anbefale Fixrate til venner og samarbeidspartnere, hvor flere allerede har valgt å bli kunder.

– Fixrate overgår etter min mening alt liknende som er på markedet per i dag når det gjelder renteinntekter på en bedrifts overskuddskapital, fastslår Sven Aars-Rynning.