Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Gasellevinner bruker Fixrate for å få den beste innskuddsrenten

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
09. May 2023 10:40

Neser for god kaffe skulle ta Sverre og Trond Simonsen ut på et sjeldent, norsk eksporteventyr. Via en masteroppgave og god, gammeldags eksperimentering i garasjen, leder brødrene nå et selskap med et prisvinnende produkt og med fersk tittel som årets gasellevinner i 2022.

Historien om Roest representerer en klassisk gründerhistorie – et par stykker som har en idé, som jobber ukuelig med skrujern og loddebolt i en kald garasje, og som «plutselig» driver en knallsuksess. Men, de som har vært ute en vinterdag før, vet at veien til suksess ikke kan beskrives i ett enkelt avsnitt.

Ifølge Trond Simonsen, som i dag er CEO i selskapet, startet det hele med Sverres interesse for kaffe. For å brygge en perfekt kopp med kaffe eksperimenterte han i studietiden med kafferøsting.

- Sverre var nysgjerrig på egne vegne. Da han var student laget han en enkel kafferøster, utelukkende for eget bruk. Dette var starten for Roest.

Sverre tok sin mastergrad i Product Development and materials ved NTNU, og da han skulle skrive masteroppgave ved NTNU, ble temaet selvsagt kafferøsting. Denne oppgaven presenterte Sverre og Trond til noen sentrale personer i kaffenæringen, og disse utfordret Sverre og Trond til å lage en kafferøster for profesjonelle. Det viste seg at mange kaffeimportører ønsket en bedre røster for å teste kaffe før de gjorde større innkjøp.

Sterk vekst og positive regnskapstall

Etter en serie av modeller og prototyper leverer Roest i dag to modeller, og flere er på tur. Selskapet har etablert salg i alle verdensdeler, og opplever sterk vekst og positive regnskapstall. Ganske utypisk en del andre vekstbedrifter, som kjører med svært røde tall i håp om positive tall frem i tid.

Trond Simonsen sier at dette er en bevisst strategi.

- Vi ble gasellevinner i 2022. Det var veldig gøy! Vi har hatt en strategi om å vokse organisk. Det er ikke så enkelt å lage en skikkelig god kafferøster. Det er et komplisert produkt, og vi ønsker å utvikle i et forholdsvis rolig tempo. Da får man gjort ting skikkelig, og produktet blir bedre. Parallelt har kundene oppdaget oss for svært høy kvalitet på produktet, og da kommer jo salget også.
Man skulle tro at kafferøsting var en enkel sak. Men ifølge Trond er konsistent røsting et stort problem for bransjen.

- Når man skal teste kaffe bør man teste mange batcher. Og om kafferøstingen er ulik, vil man ikke kunne teste batchene på samme premiss. Vår røster leverer konsistent røsting ved sitt mekaniske design og ved AI, og testresultatet vil bli mer jevnt enn ved bruk av dårligere røstere. Dermed sparer kundene tid og penger.

ROEST

Bedre innskuddsrente med Fixrate

Spare tid og penger er også et internt fokus for gründerne, og det var nettopp i den hensikt at de kom over Fixrate og vår markedsplass for bankinnskudd.

- Vi har tidligere plassert penger i to-tre banker, men opplevde at innskuddsrenten ble holdt igjen da det generelle rentenivået begynte å stige. Vi har en del penger i Roest, så rente og avkastning er viktig for oss. Men prosessene mot den enkelte bank er for tungvint, og det er vanskelig og tidkrevende å gjøre dette direkte mot bankene, sier Trond.

Rentekalkulator: Sjekk din potensielle rentegevinst

Det google-søket skulle vise seg å bli innertier. Roest har flyttet ca 10 millioner til banker via Fixrate.

- Å bruke Fixrate sparer oss mye tid samtidig som vi får en innskuddsrente som er bedre enn alt annet jeg kom over da jeg så etter alternativer. Det tok bare én time fra jeg fant Fixrate til første innskudd var i boks. For vår del var renten 1%-1,75% bedre enn alternativene, og vi tjener da minst 100.000 kr pr år ved å benytte Fixrate. I tillegg til tidsbesparelsen. Da snakker vi om en timelønn på kanskje 50.000 kr.

Vi gratulerer Roest med gasellepris, et fantastisk produkt og nå også god innskuddsrente, og ønsker dem lykke til videre i kommersialiseringen av verdens beste og smarteste kafferøster! 

Se hvordan Fixrate fungerer