Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Tromsø Veg AS plukker opp millioner gjennom bedre innskuddsrente

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
27. Apr 2020 10:41

Styreleder Øyvind Hilmarsen i Tromsø Veg AS har et problem. Millionene som er samlet inn via bensinavgift i Tromsø blir ikke brukt fort nok. Trøsten er at selskapets resultater har styrket seg med millionbeløp etter at de fant vegen til bedre innskuddsrente gjennom Fixrate.

Tromsø Veg AS er et selskap som eies av Tromsø Kommune og Troms og Finnmark fylkeskommune. Selskapet har ansvar for å samle inn drivstoffavgift i Tromsø Kommune. I følge Nord24 var bensinavgiften på kr 1,09 pr liter i 2019.

Ved å spre pengene til flere banker har vi har løftet renteinntektene med halvannen million, sier styreleder i Tromsø Veg AS, Øyvind Hilmarsen

Pengene som samles inn skulle egentlig vært brukt på et lokalt veiprosjekt i Tromsø, men uenighet om antall felt og utfordringer ved reguleringsplanen gjør at planene ikke har blitt realisert. Dermed har selskapet betydelige midler på bok, og da er det viktig å være bevisst hva man gjør med pengene.

Les hvordan du skaffer bedriften din bedre renteinntekter.

 

Tips bidro til millioninntekter

Tromsø Veg AS har brukt Fixrate i lengre tid, noe som også vises på regnskapet. Tallene viser en tydelig inntektsøkning etter at de fikk spredd pengene til tolv banker som tilbød gode betingelser gjennom Fixrate.

- Tidligere hadde vi alle pengene på én konto i vår hovedbank. Men renten var ikke noe å skryte av. Etter tips fra Malin Påve Solberg, daværende i økonomiavdelingen i Tromsø Kommune, nå i Nord Forvaltning, tok vi i bruk Fixrate for å finne bedre innskuddsrente. Ved å spre pengene til flere banker har vi løftet renteinntektene med halvannen million. Det er penger som kommer godt med, sier Hilmarsen.

{{cta('28e53874-ea02-4565-98a8-0949b729874b')}}

Enkelt også for regnskapsføreren

Tromsø Veg AS har ingen ansatte som spesifikt bruker tid på innskuddene som er plassert. For å gjøre ting enkelt, har Hilmarsen gitt regnskapsføreren tilgang til systemet, og regnskapsføreren kan selv hente ut kontoutskrifter som er nødvendig for regnskapsføringen.

- Fixrate er enkelt å bruke, og vi er godt fornøyd med tjenesten, sier styrelederen.

Vi takker til Øyvind Hilmarsen i Tromsø Veg AS for tilliten og ønsker lykke til fremover med både vegprosjekter og nye innskudd!

 

Nord24 skrev en artikkel om Tromsø Veg AS 23.04.2020, du kan lese den her (bak betalingsmur).

Hovedbilde i saken: Bildet er tatt av Sharon Ang fra Pixabay