Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Appfarm plasserer 60 vekstmillioner i norske banker mens de venter på å gi Europeiske kunder superkrefter

Skrevet av Team Fixrate
|
17. Apr 2023 09:51

- Digitale superkrefter, presiserer CFO i selskapet Steinar Lauritzen.

For det er nettopp det som er målet til de Oslo-baserte tek-gründerene - å sørge for at kunder over hele Europa får ekstraordinære digitale muskler gjennom å lage avanserte programmer uten å programmere. Lynende raskt og enkelt.

Low-code og no-code

- På samme måte som ingen lager nettsider manuelt i 2023, så gjør vi i Appfarm det mulig å lage komplekse digitale tjenester og skreddersydde forretningsapplikasjoner uten å skrive en eneste kodelinje, forklarer Lauritzen.

Han forteller at såkalte «low-code»- og «no-code»-løsninger, hvor man skaper nye programmer gjennom å sette sammen byggeklosser og peke og klikke, er en del av en sterkt voksende trend over hele verden, men at det på ingen måte er nye begreper og fenomener.

En sky av muligheter

- Allerede på begynnelsen av 2000-tallet kom de første nettsidebyggerne hvor man kunne dra inn ulike elementer dit man ønsket dem, og hvor programmet laget kodene for deg.

Det som er nytt og revolusjonerende er mulighetene som ligger i sky-infrastrukturen hvor man får tilgjengeliggjort teknologien på en helt annen måte. Dette muliggjør langt mer komplekse og bredere sammensatte low-code- og no-code-løsninger, forklarer Lauritzen, som sammen med resten av selskapet nå har løftet blikket mot en videre Europeisk horisont.

Appfarm-Steinar-Lauritzen

Steinar Lauritzen, CFO i Appfarm.

60 vekstmillioner trygt plassert

Med nye og større mål ble det nødvendig å oppkapitalisere, og nylig gjennomførte selskapet sin første store emisjon hvor 60 friske vekstmillioner ble hentet inn.

Og med pengene kom behovet for en trygg og god plassering av vekstkapitalen.

- Det er en naturlig sak at oppstartsselskaper i en mellomfase kan sitte på betydelige mengder kontanter, særlig etter emisjonsrunder. Da er det selvsagt viktig at denne kapitalen ikke kommer i spill, og siden penger i madrassen ikke er et alternativ, begynte vi å se oss om etter andre plasseringsløsninger som vi kunne føle oss trygge på, og som samtidig kunne gi god avkasting. Slik kom Fixrate opp på bordet, beskriver Lauritzen.

I tillegg til at flere av folkene bak Appfarm hadde hørt om Fixrate tidligere, fikk de også flere innspill fra nettverket sitt om at de måtte sjekke dem ut.

70 prosent mer i avkasting

- Førsteinntrykket var svært imponerende med en veldig smidig og enkel onboarding og et lettfattelig og oversiktlig brukergrensesnitt på en plattform som har klart å samle rundt halvparten av landets banker, proklamerer finansdirektøren.

Han forteller at de med Fixrate har oppnådd vesentlig bedre avkasting enn det de ellers ville fått.

- Vi snakker om over 70 prosent bedre avkastning enn sammenlignbare alternativer, og det med en komfortabel risiko basert på innskudd spredt utover en solid norsk banknæring.


👉 Beregn din potensielle rentegevinst her 

Ser mot Europa

Med friske vekstmillioner trygt på bok ser it-gründerne nå langt utenfor landets grenser når nye strategiplaner utformes.

- Målet er å ta Appfarm ut i Europa. Vi er allerede godt i gang med letingen etter gode og produktive partnere som kan utvikle software på vår plattform og håndtere sluttkundene selv. På den måten blir vi en ren teknologileverandør som i første omgang følger opp partnernettverket. Med frisk vekstkapital i boks har vi skaffet oss et godt utgangspunkt for det videre arbeidet, sier Lauritzen.

Mye fornuft og lite glamour

Han forteller at nøkternhet har vært en viktig suksessfaktor frem til nå og er selve årsaken til at selskapet har evnet å drive frem flotte resultater basert på egne midler de første årene. Dette er verdier de fortsatt vil navigere etter.

- Det har vært mye fornuft og lite glamour frem til nå. Slik vil det nok bli en stund til – helt til nok europeiske bedrifter har fått nye digitale superkrefter, humrer Lauritzen.

 

Se hvordan Fixrate fungerer