Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Alva Industries med banebrytende elmotor-produksjon – plasserer 80 venture-millioner i Fixrate før de «tar» droneverdenen med storm

Skrevet av Team Fixrate
|
05. Jun 2023 18:51

Deres «brainchild», en unik produksjonsteknologi for lette og supereffektive elmotorer, har potensiale til å etablere seg i de fleste industrier. Nå er planen å hente fart og kraft i droneverdenen for å nå ut til nye bransjer og større markeder.

De har allerede navn som Boeing og Lockheed Martin på kundelisten, 43 ansatte, fire patenter og et skalerbart produksjonslokale på over 1.200 kvadratmeter. I løpet av 2024 skal dagens produksjonsvolum på rundt 1000 elmotorer pr. år øke til 15.000. 

– Målet med Alva er å akselerere industriens overgang til elektriske løsninger ved å gjøre energieffektive og lette elmotorer tilgjengelig for flere, sier medgründer og finansdirektør Knut Nielsen - en av tre som har vært med fra den spede start.

Klassisk startup

En reise som på alle måter kan beskrives som en klassisk startup. Fra én mann i en kjellerstue i Trondheim, via et tilfeldig studiemøte og et grupperom på NTNU, til dagens banebrytende produksjon av jernløse og svært effektive elmotorer. En reise som har potensial til å ende hvor som helst.

– Når Boeing betaler millioner for å kvalifisere oss som leverandør for ulike fartøy, er det rett og slett dritkult. Vi er ikke i tvil om at Alva-motorer egner seg både i biler, vindmøller, på havbunnen og i verdensrommet, men først skal vi etablere oss i droneverdenen, sier Nielsen.

God match med dronebransjen

Siden 2017 har han og kollegaene jobbet frem en patentert FiberPrinting-teknologi som gjør det mulig å skalere opp produksjonen av jernløse og supereffektive elmotorer. Med en kjerneteknologi som bidrar til høyere energitetthet og effektivitet, er disse elmotorene sterkere enn konvensjonelle motorer, og egner seg perfekt for droneapplikasjoner.  

– Vi har valgt og ha laserfokus på dronemarkedet i tiden fremover da vi er sikre på at det er god match mellom de tekniske egenskapene til våre motorer og det som etterspørres i denne industrien. Særlig med tanke på lav vekt og mer effekt slik at dronen kan løfte mer nyttelast og fly lengre på samme batteri, forklarer Nielsen.

Et strategisk springbrett

Han beskriver «det unge» dronemarkedet som et strategisk springbrett for å nå nye markeder hvor de kan ha enda større innvirkning i fremtiden.

– Dette er et forholdsvis ungt marked med en del nye aktører som ønsker å vinne en god posisjon. Det gir oss en lavere inngangsbarrierer som teknologileverandør enn i mange av de mer etablerte bransjene.

– Lykkes vi her, vil det gjøre oss i stand til å videreutvikle organisasjonen vår, bygge en sterk kundebase og etablere enda større volumproduksjon med høy kvalitet i årene som kommer, fastslår Nielsen.
Alva-Industries-bruker-FixrateKnut Nielsen, medgründer og finansdirektør i Alva Industries

Nye eiere og nye innskuddsbehov

For å kunne fortsette reisen ble ca. 117 friske millioner nylig hentet inn, noe som sørget for at selskapet nå har fått et japansk venture-fond, NRP Zero, Statkraft Ventures og AutoStore-gründer Jakob Hatteland med på eiersiden. 

Med pengene kom også behovet for en trygg og god plassering som samtidig kunne gi noe avkastning.

– Vi fant fort ut at det ikke ville bli noe avkastning å snakke om hvis pengene ble plassert på en høyrentekonto. Tilfeldighetene ville det slik at vi rett i etterkant av finansieringsrunden fikk to uavhengige tips om å sjekke ut plasseringsmulighetene hos Fixrate, forteller Knut.

👉 Beregn din potensielle rentegevinst her 

God oppfølging av Fixrate-teamet

Resten er en historie om en meget fornøyd og imponert kunde. Han beskriver on-boardingen og brukergrensesnittet på plattformen som en drøm.

– Vi opplevde en smidig og svært enkel prosess da vi tok plattformen i bruk. Ikke minst har oppfølgingen fra teamet til Fixrate i etterkant vært helt fantastisk, noe som har bidratt til å gjøre det hele svært smertefritt for vår del, proklamerer Knut.

Han roser også Fixrate for å ha evnet å samle alle nødvendige funksjoner inne på plattformen, slik at man ikke trenger å hoppe inn og ut av den for å fullføre innskuddsprosessene.

Norsk industrievetyr

Med pengene trygt plassert i norske banker kan Nielsen og resten av gjengen fokusere videre på byggingen av et norsk industrieventyr.

– Det er på mange måter opplest og vedtatt at det ikke er mulig å drive denne type produksjon i Norge. Det skal vi forsøke å endre på. Alva skal bli et ekte norsk industrieventyr, avslutter Nielsen med glimt i øyet.

 

Se hvordan Fixrate fungerer