Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Protector ASA ønsker seg flere og større banker på Fixrate.no

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
20. Apr 2021 11:05

Utsagnet kommer fra renteforvalter i forsikringsselskapet Protector, Andreas Høye. Han forvalter i dag bankinnskudd i milliardklassen og opplever markedsplassen til Fixrate som et enkelt og oversiktlig verktøy inn i dette arbeidet. Nå ønsker han å kunne samarbeide med flere banker over plattformen.  

– Fixrate forenkler og effektiviserer våre prosesser mot bank, og derfor hadde det vært flott om alle banker vi vurderer som motpart, også de som ikke er på plattformen i dag, kunne blitt tilgjengelig for oss der inne. Da kunne vi ha samhandlet med alle gjennom de samme standardiserte prosessene, og til enhver tid hatt full oversikt over porteføljen på en og samme plattform, utdyper Høye som har plassert innskudd gjennom Fixrate siden 2019.

Det var en nyhetssak i et finansmagasin for snart tre år siden som gjorde Høye oppmerksom og nysgjerrig på Fixrate.

Trenger den nattesøvnen han kan få

Han beskriver seg selv som en forvalter på stadig jakt etter alternative plasseringer, og forteller at han blant annet blir trigget av muligheten til å nå mange solide banker på en plass.

– Trygghetsfølelsen er på mange måter drivende i jakten på nye plasseringsmuligheter. Som småbarnsfar mister jeg nok av nattesøvn som det er, humrer Høye. 

Han forteller at hovedfokuset hans ligger i å ivareta og sikre kundenes og aksjonærenes interesser, og at bankinnskudd i så måte er et konkurransedyktig alternativ sett opp i mot andre plasseringsalternativ med lav risiko.

– Med bankinnskudd slipper man unna de svingningene man ofte får om man setter pengene i eksempelvis obligasjoner, lån til kommuner etc. Når vi i tillegg gjør våre egne kredittvurderinger av de bankene vi velger å satse på, bidrar plasseringer gjennom Fixrate til lave skuldre og god nattesøvn oppsummerer han.

Investeringsporteføljen han er med på å forvalte er på 13,5 MRD. Porteføljen kommer fra egenkapital, kundeengasjement og lån. 

Andreas Høye 1

 

Ser mot grønne alternativ 

Som så mange andre, ser også Høye etter grønne innskuddsmuligheter, men opplever at systemet rundt ikke er helt ferdigmodnet. I tillegg til utstrakt "greenwashing", ser han utfordringer knyttet til standardisering og rapportering av grønne og fremtidsrettede innskudd. 

– Om hver enkelt bank kjører sitt eget løp, vil det bli en jungel av produkter å forholde seg til for oss investorer. Vi mener en transparent og oversiktlig markedsplass med enkel oppfølging av egen grønn portefølje kan være det som trengs i arbeidet med å sørge for ny og reell fart på grønn finans. Fixrate er en aktør som kan være i stand til å løse dette, og som langsiktig partner er vi gjerne med i videreutviklingen av tjenesten både på rapportsiden og også når det kommer til det grønne, tilbyr Høye. 

Innspill fra kunder er viktig for Fixrate

Som finansansvarlig i Protector var Andreas tidlig ute med å ta i bruk markedsplassen, og har også tidligere gitt mange verdifulle innspill som har vært med på å utforme markedsplassen. 

– Protector begynte tidlig å bruke oss, og har hele veien bidratt med konstruktive tilbakemeldinger som har vært med på å forbedre ulike tjenester på plattformen. Slike innspill er av stor verdi for oss, de er helt nødvendige for at vi skal kunne videreutvikle vår tjeneste og bli mer relevant, konkluderer CMO i Fixrate Linn Kvernland.

Fakta om Protector

  • Protector ble etablert i 2004 og er i dag et børsnotert forsikringsselskap med produkter rettet mot bedrifter og offentlig sektor i Norden og UK.
  • Protectors investeringsportefølje er på 13,5 MRD, og ansettelista teller over 380 navn. 
  • Selskapet er posisjonert med egne kontorer i Oslo, Stockholm, København, Manchester, Helsinki og London.

 

Se hvordan Fixrate fungerer