Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

SpareBank 1 SMN fyller hvelvet

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
20. Jun 2019 19:24

-Vi støtter mange nye bedrifter i vår region med tilskudd og stipend, men det er ikke ofte vi klarer å etablere et kommersielt samarbeid. Det har vi fått til med Fixrate. Banken har fått mange nye kunder, og det synes vi er utrolig bra, sier Banksjef for SpareBank 1 SMN på Steinkjer Gunnar Thorsen.

SpareBank 1 SMN la ut sitt første tilbud på Fixrates markedsplass 21.02.2019. Ti minutter etter at tilbudet var lagt ut, slo den første kunden til, og dermed var de første 50 millionene på tur inn i hvelvet. Siden har det gått slag i slag, og SMN passerte nylig 2 milliarder i innhentet kapital gjennom Fixrate.

-Å hente inn to milliarder i en fei er temmelig stort, også for oss. Om vi titter til årsveksten i 2018 utgjør dette ca 20-25% av vår innskuddsvekst. Det har vi altså fått til via en nyetablert portal, og på kort tid, sier Thorsen.

Større banker treffer større kunder

Temmelig mange banker (40 stk) har oppdaget Fixrate, men SpareBank 1 SMN representerer noe nytt, nemlig banker med stor forvaltningkapital og offentlig rating på høyt nivå. Dette åpner for større plasseringer fra enkeltkunder, og er derfor viktig for "menyen" som bedriftskundene finner på markedsplassen. Mange kunder har kanskje en eller to milliarder kroner som skal plasseres, og en transaksjon på 200 millioner er ikke oppsiktsvekkende. Med andre ord har SpareBank 1 SMNs inntreden gjort Fixrate mer aktuell for de aller største bedriftene.

I følge banksjefen er bruk av Fixrate en meget effektiv kilde til kapital.

-Vi ser at portalen når kunder langt utenfor vår region. Dette er kunder vi normalt ville brukt store ressurser på å nå. Fixrate representerer en effektiv kilde til kapital, og til konkurransedyktige betingelser, sier Thorsen.

Ønsker å bidra lokalt

Sparebankene generelt er opptatt av å bidra i lokalmiljøet, og i dette ligger også næringsutvikling. Thorsen synes det er helt topp at et slikt konsept kan springe ut fra "hans" region. Samarbeidet har knapt startet, og banksjefen ser frem til mer moro.

-Vi synes det er gøy at Fixrate lykkes, og vi heier på konseptet. Det er morsomt at slikt kan utvikles fra Steinkjer. SpareBank 1 SMN har planer om å vokse videre, og da vil vi trenge mer innskudd. Så vi håper flere storkunder finner frem til konseptet, sier banksjef Gunnar Thorsen.

Partnerskap gir vekst

I dette tilfellet har tett samarbeid vært en nøkkel til suksess. SpareBank 1 SMN forstod tidlig at et konsept som Fixrate kan gi nytte i form av tilgang til en større del av markedet, og for å bidra til utvikling gav banken Fixrate tilgang til sterke interne ressurser. Dette har bidratt til et kvalitetsløft av Fixrates leveranser på flere områder, blant annet compliance.

Om man går til forskningen vil man se at partnerskap spesifikt benevnes som en katalysator for suksess. Det er ikke nødvendigvis slik at organisasjoner, store som små, best lykkes med å gjøre alt selv. I dette tilfellet har en stor og en liten aktør delt på matlagingen, og resultatet så langt er særdeles velsmakende.

Vi takker SpareBank 1 SMN for at de stiller opp med bidrag til vårt konsept, og håper på et fruktbart samarbeid videre!