Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Ny bank på markedsplassen -  Blide sørlendinger i Lillesands Sparebank kommer i gang!

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
12. Jan 2021 11:36

En direksjon bestående av sakfører, lensmann, to kjøpmenn, konsul og kirkesanger bestemte seg for 169 år siden å etablere Lillesands Sparebank. Siden den gang har banken vært tilstede for mange generasjoner blide sørlendinger. Nå kan også din bedrift plassere penger i banken via Fixrate.

Mange forbinder Sørlandet med solfylte, late dager på svabergene. Men det finnes da folk som står opp om mårran her, selv på en kald januardag. Lillesand er en by i hjertet av Agder, som er en region i økonomisk og befolkningsmessig vekst. Regionen har et variert og konkurransedyktig næringsliv. Industrinæringer som prosess- og mekanisk industri og leverandørindustri for olje- og gassvirksomhet står sterkt. Digitalisering, robotisering og automatisering er sentrale stikkord for regionens næringsliv de neste årene.

For å bli bedre kjent med banken tok vi en prat med økonomisjef Morten Arentz-Grastvedt.

Et 169 år gammelt selvstendig finanskonsern

Som lokalbank har Lillesands Sparebank lange tradisjoner. Økonomisjef Arentz-Grastvedt kan fortelle at banken har fokus på å levere komplette tjenester via solid rådgivning.

-Lillesands Sparebank er en lokal sparebank med 23 engasjerte og dyktige medarbeidere. Siden 1852 har vi opparbeidet oss tillit hos lokalbefolkningen som gjør at vi har en solid markedsposisjon. Du finner oss i sentrum av Lillesand og i Høvåg. Gjennom våre tilknyttede produktselskaper er vi et komplett finanshus for alle våre person- og bedriftskunder. Vi er stolte over å være et selvstendig finanskonsern med en sentral rolle i mye av den verdiskapningen som skjer i kommunen. Vi er rådgiverbanken – det er vårt konkurransefortrinn. Kundemassen vår er fordelt med 75% på personmarkedet og 25% på bedriftsmarkedet. Vi har ca. 17 % av kundemassen vår i storbyene, utflyttede Lillesandere som tar med seg banken ut, sier Arentz-Grastvedt.

Kompetent bank med lokalt engasjement

Arentz-Grastvedt kan fortelle at Lillesand er en vekstkommune med stort potensial for næringsutvikling.

-Vår bank skal være med å bidra til at Lillesand kan vokse, både i privat- og bedriftsmarkedet. Dette skal vi gjøre ved å engasjere oss i lokalmiljøet med støtte til lag og foreninger for å skape gode oppvekst og rammevilkår. I tillegg bidrar vi med vår kompetanse og engasjement opp mot næringslivet.

Fokus på gode løsninger for kundene

-Vi skal være rådgiverbanken for alle livsfaser. Dette jobber vi kontinuerlig med å utvikle og har fokus på at vi også skal være livsløpsbanken – familiebanken. Vi skal være relevante for våre kunder i alle faser av livet. Samtidig som vi er med i digitaliseringen som skjer i banksektoren. Fokus på å tilby gode løsninger for kundene våre, slik at man kan benytte oss digitalt eller møte oss ansikt til ansikt, sier økonomisjefen.

Nye kunder via nye kanaler

Digitalisering skjer også utenfor banken -det tror økonomisjefen kan gi nye muligheter for banken.

-Fixrate er en markedsplass som er seriøs og som vi tror treffer den type innskudd som vi ønsker å få. Vi ser frem til å komme i gang på plattformen, avslutter Arentz-Grastvedt.

Vi ser frem til å få Lillesands Sparebank tilgjengelig på markedsplassen - på vegne av alle kunder, velkommen skal dere være!