Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Ikke alltid best å være størst - Trøgstad Sparebank fyller opp med mindre Fixrate-kunder

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
20. Apr 2021 11:03

Ikke alle bankene som bruker Fixrate drømmer om innskudd i femtimillioners-klassen. Særlig gjelder dette de litt mindre bankene, som Trøgstad Sparebank. De har tenkt å alltid være tilgjengelige med tilbud på innskudd mellom 1 og 10 millioner. Det er nemlig slik, at det ikke alltid er best å å være størst. 

Kraften fra Elin & CO

Da banksjef Lars Andrè Eriksen i sitt tidligere bankliv jobbet for en av landets store forretningsbanker, var det spesielt én ting som fasinerte han når han møtte lokalbankene til kundekamp - kraften fra Elin, Paul og Kjersti.

-Vi konkurrerte ikke først og fremst mot en lokal sparebank, men vi konkurrerte mot Elin & CO. Levende og omtenksomme rådgivere som brydde seg og var der da kundene trengte dem som mest.

Det ble en kamp forretningsbanken sjeldent vant, medgir Lars som nå bruker mye av hverdagen til å rendyrke nettopp denne kraften fra sine 25 kompetente og tilstedeværende rådgivere.

 

Nytt kapittel skrives i Askim

Den samme kraften blir også hovednæringen til bankens nyeste avdeling som fra nyttår skal spire og gro i Askims kommende veksthus.

-Etter å ha vært tilstede på Skjønhaug i 175 år, og i Fetsund siden 2000, starter et nytt kapittel i vår historie når vi neste år etablerer oss i Askim. Et spennende lokalsamfunn som er ventet å doble antall innbyggere fra 25.000 til 50.000 i årene som kommer.

 

Del av rådgivningshus 

Banken han leder er selv initiativtaker til Veksthuset Askim.

-Sammen med advokater, meglere og andre drømmer vi om å skape et sømløst rådgivningshus og en uformell møteplass for vekst, innovasjon og personlig rådgivning i Indre-Østfolds hovedstad, beskriver banksjefen.

Viktig oppstartshjelp til bedrifter som tør og vil

Det er ikke første gang han sysler med et oppveksthus. Et større bygg enn de selv trengte ble starten på et lokalt drivhus også ved hovedkontoret på Skjønhaug. I disse arealene er det i dag cellekontorer og et større møterom til gratis utlån.

-Vi har et sterkt ønske om utvikling og flere start-ups rundt oss. Derfor ønsker vi å tilby gratis kontorer og møterom med alle fasiliteter til mennesker og bedrifter som tør og vil. Her håper vi mange av fremtidens arbeidsplasser i Trøgstad kan skapes, forteller Lars.

_GR97626 (002)

Gjensidig avhengighet

Banken han leder, har gjennom mange tiår sørget for at en rekke lokale lag, foreninger og gode initiativ har fått livsnødvendig støtte. Det har blant annet ført til et nytt torg i sentrum og en etterlengtet skøytehall i kommunen.

-Vi er glade for hver eneste krone vi kan gi tilbake til nærmiljøet. Det er både viktig for oss og betyr mye for lag og foreninger. Uten bolyst, intet lokalsamfunn. Intet lokalsamfunn, ingen lokalbank, poengterer han.

 

Fremtidens lokalbank

Lars har alltid vært nysgjerrig på nye systemer som kan effektivisere driften, og mener det er helt nødvendig at banken evner å skape konkurransekraft gjennom å ta i bruk teknologiske nyvinninger.

-Når dyktige og engasjerte rådgivere kombineres med det siste av teknologi, er vi på sporet av fremtidens lokalbank, mener han.

Trøgstad Sparebank var tidlig ute med å ta i bruk Fixrate, og banken har også bidratt med viktige innspill og informasjon inn i utvikling av plattformen. 

-Vi bruker i dag Fixrate til flere ting. For det første som en markedsplass med mulighet for rask og oversiktlig tilgang på kapital. Plattformen er også et nyttig kalibreringsverktøy for å justere våre egne marginer.

Trøgstad Sparebank har en klar strategi om at markedsplassen skal være en del av porteføljen. De henter stadig vekk innskudd fra kunder gjennom markedsplassen. Særlig har banken hatt fokus på de litt mindre innskuddene, gjerne i størrelsesorden 1-10 millioner pr. kunde.

-Vi ønsker å hente mange kunder gjennom Fixrate, og har lagt oss på volum mellom 1 og 10 millioner fra den enkelte. Så langt har dette fungert utmerket, vi får nye kunder jevnt og trutt. Kan ikke si annet enn at jeg digger initiativ som Fixrate, oppsummerer Lars.

Tusen takk til Lars og gjengen i Trøgstad Sparebank for meget godt samarbeid og en rekke gode innspill i forbindelse med utvikling av tjenesten. Som takk garanterer vi flere nye kunder i tiden som kommer!