Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Tjenesten

Ressurser

Den gule banken vokser 2,5 ganger så raskt som markedet!

Skrevet av Brynjar Ellingsen
|
11. Apr 2022 09:24

Midt i utviklingen av storregionen rundt Sandnes, Stavanger og Sola står en finansinstitusjon med et stort gult hjerte som banker for næringsliv og private, så vel som for lag og foreninger. I snart 150 år har Den Gule Banken, Sandnes Sparebank realisert drømmer, skapt begeistring og utviklet lokalsamfunn.

For Den Gule Banken, betyr alt det gule varme, glede, energi og kreativitet.

– For oss handler gult også om identitet og fargen har vært i vår profil i flere år Den skiller oss fra konkurrentene og er blitt et element i vår merkevare som forsterker alt det gode i oss, sier administrerende direktør Trine Karin Stangeland.

Hun forteller om en suksessrikbedriftskultur forvaltet av en sammensveiset flokk ansatte som støtter hverandre og heier hverandre frem.

– Vi har en gjeng knallflinke bankfolk som virkelig er stolte av hverandre og unner hverandre suksess. Sammen har vi skapt en takhøyde hvor det både er lov å lykkes og rom for å feile, utdyper Stangeland.

Det gule fokuset forsterker også det lekne i banken og gjør at de ikke er redde for å by på seg selv. Når banken delte ut millioner til nytt havnebad, ble det hopping i havet sammen med en sporty havnesjef, eller springe stafett med Ingebrigtsen-brødrene på
brygga utenfor banken.

 

Liten og stor

Den store Eika Alliansen sørger for at Den Gule Banken har tilgang på innovative løsninger og det nyeste av bankteknologi, mens den lokale forankringen gjør dem personlig og rask i vendingen.

– En perfekt kombinasjon inn i arbeidet med vår visjon om å bli best i klassen på gode og personlige kundeopplevelser, slår Stangeland fast.

Hun forteller om en formidabel utvikling av digitale tjenester som er blitt en hygienefaktor for hele bransjen, hvor kundene ønsker å få stadig mer av dagligbankbehovene sine dekket på nett.

Likevel opplever hun og resten av bankens ansatte et sterkt behov for tilstedeværende rådgivere, med god lokalkunnskap og korte beslutningsveier.

– Livet byr rett som det er på svinger og humper. Da er tilbakemeldingen fra kundene at det er godt å kunne forholde seg til en egen personlig rådgiver som viser forståelse, og som raskt kan bistå i saker som lån til den første boligen, refinansiering eller andre livshendelser som dødsfall, alvorlig sykdom, skilsmisse eller arveoppgjør.


Fleksibilitet gjennom Fixrate

Selv om Rogalandsbanken har tilgang på det meste av systemer gjennom Eika Alliansen, har de alltid hatt et åpent sinn for andre relevante løsninger.

– Vi er genuint opptatte av å alltid finne den smarteste måten å jobbe på. Gjennom Fixrate har vi fått en unik tilgang på innskudd til en bra pris akkurat når vi trenger det. Det gir oss viktig fleksibilitet og verdifulle ekstramuligheter i en til tider uforutsigbar hverdag, forklarer Stangeland.


Fem år med kundeutbytte

For femte året på rad betaler Den Gule Banken ut flere titalls millioner til kunder gjennom kundeutbytte.

– Det er blitt ekstremt godt mottatt. Når en familie får eksempelvis 8 - 10 000 kroner rett inn på konto, utgjør det en forskjell, sier bankdirektøren.

Hun er ikke i tvil om at kundeutbytte er én av årsakene til at flere og flere velger dem som bankforbindelse. En annen er definitivt den lokale forankringen.

– Selv om vi har ekspandert ut fra vårt utgangspunkt i Sandnes, er vi i aller høyeste grad en lokalbank som jobber for regionen vår. Vårt samfunnsoppdrag handler å være sterkt og tydelig til stede i lokalsamfunnet og vi skal fortsette å ta markedsandeler gjennom å fokusere på god sparebankkultur.


Oppfylle drømmer og skape begeistring

– Det gjør vi best gjennom å bidra til lokal verdiskapning gjennom å hjelpe folk og bedrifter til å realisere sine drømmer og prosjekter. Via bankens gavefond skal vi i tillegg sørge for å styrke lokal begeistring, glede og stolthet innenfor både idrett, kultur og næringsliv, oppsummerer Stangeland.

Farten i banken hun styrer har lenge vært god og vekstpotensialet er stort.

Den siste tiden har Den Gule Banken, Sandnes Sparebank vokst 2,5 ganger mer enn markedet. Det viser oss at det er kraft i alt det gule, avslutter bankdirektøren.


Se hvordan Fixrate fungerer