Høyeste rente


Siste handel


Innskudd som etterspørres

Fixrate

Collector Bank – første svenske bank på markedsplassen

Skrevet av Team Fixrate
|
28. Oct 2022 09:43

Det er et drøyt år siden Fixrate ble kontaktet av Collector Banks Oslo-kontor som hadde kommet over en artikkel om fintech-selskapet i Finansavisen.

Tror på ideen

Etter noen oppstartsmøter og litt testing var de i gang.
I dag finansieres deler av deres norske virksomhet gjennom markedsplassen til Fixrate.

– I Collector Bank liker vi å tenke nytt og vi tror både på ideen og på Fixrate. Vi har et veldig positivt inntrykk av plattformen så langt og liker at den er fleksibel og dynamisk. Ikke minst liker vi at det er rom for å komme med konstruktive innspill i forhold til forbedringer, poengterer Head of Treasury i Collector Bank, Ouisem Samoud.

samoud

Ouisem Samoud, Head of Treasury – Collector Bank

Gullkundene i SMB-markedet

Med over 300 ansatte og kontorer i både Norge, Sverige og Finland, har Collector Bank de siste årene bygget seg sterk gjennom å spisse seg mot små og mellomstore bedrifter, og har i dag en forvaltningskapital på over 40 milliarder.

– I Sverige har vi lenge sett at SMB-markedet har vært en underservet del av den totale økonomien, det samme har vi oppdaget i Norge. De store forretningsbankene er ikke alltid like interessert i forespørsler på mellom 20 og 100 millioner kroner. For oss er dette gullkunder, og vi opplever at mange i dette markedssegmentet har oppdaget oss og tar kontakt med oss. Da er vi der vi vil være, konkluderer Head of Treasury.

– Vi tror på kraften i en god idé, og blir giret av å se også de mindre selskapene realisere sine visjoner og oppnå sine mål, legger han til.

Eiendom i storbyene

I dag står Collector Bank støtt på fire solide ben, hvor to av dem blir stadig sterkere.
Ved siden av den voksende SMB-porteføljen har banken sett en økt interesse for finansiering av eiendom.

– Vi har lang erfaring, egen funding og bred kunnskap på eiendom, og opplever kraftig vekst på området. Flere nordiske eiendomsselskaper benytter i dag våre tjenester som i hovedsak er sentrert rundt finansieringsløsninger av næringseiendom i storbyområdene, forklarer Samoud.

Lommeboken din

Banken opplever også suksess gjennom å være din personlige lommebok når du handler på nett eller i butikk. Gjennom deres egenutviklede tjeneste Walley, har kundene alltid den samme muligheten til å betale slik det passer dem best: Med en gang, litt senere eller litt om gangen.

– På få år er Walley er blitt en godt etablert betalingsløsning over hele Norden. Gjennom fleksible betalingsmodeller, tilpassede kundereiser og langsiktige partnerskap, hjelper Walley store nordiske nettforhandlere og butikker med å øke lønnsomheten, skape vekst og lykkes i markedet, mener Samoud.

Tettere på sjømaten

Etter etableringen av Norgeskontoret har banken også fått lettere tilgang til nye bransjer og næringer.

– Nye bransjer og nye geografier er definitivt med på å differensiere porteføljen vår da den etter hvert består av flere ulike næringer som ikke nødvendigvis følger de samme konjunkturene. I Norge har vi eksempelvis kommet nærmere sjømatnæringen som vi ikke har så mye av i Sverige. Et marked vi ønsker å vokse videre inn i, forteller Samoud.

Gode kriterier for videre vekst


Til tross for noen kulturforskjeller mellom landene er Norge en nabo de naturligvis har sett en stund mot.

– Det er åpenbart mer som forener oss enn som skiller oss, og vi opplever god vekst i den norske delen av vår virksomhet. Vi vokser både geografisk og bransjemessig. Med en sterk kapitalbase og god lønnsomhet har vi gode kriterier for å vokse videre i vårt trivelige naboland. En reise Fixrate vil være en naturlig del av, avslutter Head of Treasury.